Vindtätt

Jag vill ha en vindtät overall/ byxa/ jacka till Signe, skalkläder där man kan variera sig efter vädret. Har suttit och kollat på Polarn och Pyret tidigare. Kollat begagnat på blocket och deras egen medlemssida med köp och sälj. Jag vill inte känna att, "nej vi måste vara inne" och jag tänker inte låta henne frysa. Jag vill rusta henne och inte känna att ååå vad billigt vi kom undan, hon fryser nog inte. Nej, jag har själv frysit alldelses för många gånger och det är inte roligt. Inte bara när jag var liten minns jag stunder, jag minns stunder då man frös för att man skulle vara cool, jag minns stunder i skogen i försvarets kläder.. Kylan är inte rolig. Men jag vet att den där gamle Polman sa "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" och det är sant. Har vi satt Signe till världen ska hon inte behöva frysa på vintern! Nog om det.

Igår när jag skulle krypa ner i sängen där jag även nattat lillis hade hon bökat runt lite (som vanligt) men den här gången hade hon tagit Tarzan som kudde. Tarzan är hennes nattgosedjur.



I förmiddags gick vi ut på söndagspromenad hela familjen. Det blev även premiärtur med sittdelen till vagnen. Det funkade fint. Uppe på Årstabron träffade vi min barnmorska Kerstin. Jag blir så glad och tacksam när jag stöter på någon som hjälpt oss få fram vår finaste skatt. Jag har sagt det åt Kerstin tidigare då skrattade hon och sa att jag och Andreas gjort henne alldeles själv, eller att hon inte varit med iallafall. Och när vi var på återbesök på SÖS när Signe var alldelses ny, då stötte vi ihop med barnmorskorna som jag hade på förlossningen. Då var jag hormonstinn så då kom tårarna och jag tackade för all hjälp. Men det var samma då, "Det där gjorde du själv" Men gudarna vet hur det hade gått utan alla dessa duktiga och snälla människor. Det är deras jobb jag vet. Men det är ett jädra jobb och det finns både dåliga och bra arbetande människor. Men alla jag mötte under graviditeten och vid förlossningen var toppen. Alla utom 1, men henne träffade jag bara en sväng och tack för det! 





Jag vet inte om du la märke till det, men hon sitter åt olika håll på bilderna. Det kom lite sol då vände vi på henne så om du såg och tänkte, va?? Så var det så det var.

Solen visade sig bara en snabbis så därav lite dunkla bilder idag. Borde börja släpa med mig min stora Nikon så skulle det kanske bli lite klass på bilderna, men det här får duga.





Vi knallade upp till Högalidskyrkan också, nästa helg är det time för ljuständning och jag är alltid på jakt efter den finaste minneslunden.. Tänkte gå in och tända ett ljus som vi brukar när vi går förbi någon kyrka, men de skulle ha barndop så det var väl tur att vi inte ramlade in där i våra fina matchande vinddressar mitt i cermonin.. Då hade jag fått ursäkta mig på BRED Norrländska. Eller kanske gett mig in på ryska.. ähh vi stannade och vände i "hallen" och det känns bra.

På Hornsgatan och i övriga delar också förresten börjar det pyntas inför jul. Jag kunde inte låta bli att ta ett kort på det se här nedanför. Det var så yvigt och rörigt, men det pirrade i jultarmen.. Missa för allt inte RockOlga nere till vänster med elgitarren :) Hon syns lite dåligt, men hon är där kan jag säga som såg det lite mer på riktigt.



Efter några timmar ute i friska luften var vi så hemma. Vi har ätit lamm med kål, det var gott vi åt det som soppa. Signe och pappan har busat. Jag har tömt iskuber med efterrättspureerna till lillan. Jag och mina bilder, men klart de ska in här. Ni får ha det så bra tills vi ses igen. Imorgon kommer en av mina systerdöttrar Johanna, det ska bli mysigt. Kan hända vi får avboka träningen imorgon för att välkomna, men det är det värt. Tjahej!





Jo, ni ska få en SnUsKbild också. VARNING för ÄCKELFOT! Men lillan är så glad, hon gillar mina trick så därför kommer den såhär på slutet.


 

Slökväll

Borde gått och lagt mig för länge sen, men det är ju lördag och egentid. Liten sover och Andreas är på Strand med en kollega och kollar in ett par band som skulle spela. Egentligen skulle vi till Linda och Helene på middag idag men lilla Alice är sjuk, så vi tar det en annan dag istället.

I morse var Signe vaken först av alla, undra om grannarna vaknar när hon håller låda på tidiga morgonen? Vid 8a gick Andreas och Signe upp. Jag låg kvar och tjuvsov en stund till. Sedan gjorde vi morgon och begav oss till gallerian för att möta upp Maria och Axel. Axel fyller år på tisdag så vi tog en sväng in på BrLeksaker, sen tog vi en fika och hade låtsas födelsedag. Vi sjöng och det blev paketutdelning. Han blev så glad åt den lilla bilen han fick. Det var en sån där från "Bilar" ni vet den där tecknade filmen, eller vad jag ska kalla det. Hutlöst vad de kan ta betalt, inte för att han inte är värd den, nej det är han. Helst vill man köpa alla bilar och tillbehör. Men bara för att Disney gjort film och tecknadserie så ska alla föräldrar med normal hushållskassa få dåligt samvete när de kanske inte har råd att köpa det deras barn så gärna önskar sig. Men vi hade det mysigt och han tycker nog att jag är en knasig prick. Fast jag tycker det är roligt att sjunga och skojja med barnen, fast de kollar ibland på mig när jag sätter igång. Det är lixom som att jag gör sånt man som vuxen inte gör. Det gäller alla barn oftast, inte bara Axel idag. Men jag älskar när de skrattar och jag får busa :)



Om hon den lilla ser skeptisk ut så skulle säkert också du göra det om du hade byxan full med.. fast det åtgärdade vi, tro inget annat.

När fikat var avklarat så skulle vi ut i solen och leka, det har varit en sån härlig höstdag idag. Vi gick till Blomsterdalen och busade ännu mer.



Signis hon tuppade av men vi andra åkte kana, hoppade på stenar, klättrade i draken och hade en riktigt härlig låtsasfödelsedag.


När det var gjort sa vi adjö och familjen Nordh/ Ahnström begav sig till StorIca för att handla mat. Idag var det även jag som kockade middag.. tänkte ni skulle få en bild. Men den gjorde sig inte rättvis så det struntar vi i. Pasta med kyckling i sås med mögelost, svamp, paprika och tomater blev det. Har även kockat två laddningar med pure till Signe. Katrinplommon och Aprikoser. Huj vad det mixades på eftermiddagen.

Majskrokar det är gott det, och kletigt. Det ser ut som om lillan tycker det är schysst att plocka i sig själv. Jag tänkte innan jag fick barn, "kan det vara så lämpligt det där" Men efter att Andreas läst och kollat så är det bara majs så hon får sitta med oss när vi äter och plocka i sig dessa krokar, så även idag därav denna spekulation just nu. Men för att bli ren måste man bada henne efteråt. Badbaljan är klumpig, för liten men tung när man fyller den med vatten. Så hon får bada i tvättstället på toaletten. Det är bara det att däri kan man inte simma och det har inte Signe förstått. Hon vill gärna det, mamman blir blöt, badrummet blir blött och lillan blir inte nöjd, det går ju bara inte. Nästa boende MÅSTE ha ett badkar!





Det ser ut som om hon nästan gråter på bilden, men hon är tokglad. Det är bara det att blixten från kameran är stark. Jag vet att det har blivit endel sånna bilder här på bloggen, men jag struntar i det för jag tycker de är lite charmiga :)

Nu är det dags för tandborsten, hej så länge!

Sömntuta -NOT

Hepp! Min bäbis vill bara vara vaken. Tidigare somnade hon på förmiddagarna och sov när vi var ute ofta ett par timmar, sen gärna en lur även på eftermiddagen. Men nu, nä. Hon somnar och sover korta stunder sen vaknar hon och vill bara prata, högljutt, och inte ligga i vagnen. Nä, sitta upp själv är grejen eller åka i BabyBjörn på min mage. Men det är lugnt, det är väl bara jag som skulle tycka det vore skönt att själv få sova nedbäddad i vagnen utomhus om nån skulle köra omkring med mig? Jag funderar på att testa sittdelen till vagnen imorgon för att kolla om det är roligare, jag kan ju alltid fälla ner henne i liggläge om hon skulle "råka" slå igen sina små fina blå ögon för att sova en stund. 

Men nu sover hon för kvällen så hon får säkert sin sömn men jag tänkte bara..

Iförmiddags tog vi en tur förbi Jennies jobb, hon bjöd på kaffe och vi gick runt huset där hon jobbar och spekulerade en sväng. Vi spekulerar för sällan, det är ju så härligt!

Sen försökte jag ytterliggare en halvtimme att få fisis att somna och sova lite. Men så kom regnet så vi gick in och städade och lekte en stund.

Sedan kom Andreas hem från jobbet och fick vi besök av Maria min gamla vän som nu bor i Umeå. Hon hade med sig sin son Axel. Vi käkade middag och jag hittade en film med Pettson och Findus som Axel kollade på några varv. Sen fikade vi och gjorde popcorn. Axel lekte hund och jag förevigade detta som ni kan se nedan. Attans vad jag saknar Maria och hennes familj. Måtte de flytta tillbaka till stan snart! Vi behöver rekorderliga poliser i den här stan också. Kom kom kom! Vi ska ses imorgon också och med lite tur får jag då även möta Zandra och lille Ted deras minsta som nu är 3 månader.



Trodde ni att ni skulle få slippa Signe på bild idag? Nähee, jag har ett par gamla godingar som kommer här:



Nattinatt från mig. Tänk vad klockan går när man har roligt. Nu ska jag hoppa i säng med finaste Andreas :)


Första dockan

Idag är det brudarnas dag hela dagen. Andreas är och spelar kort nu på kvällen efter jobbet. Jag och Signe har varit och träffat Emma min kollega och hennes son Victor. Vi promenerade runt och när barnen sov tyckte vi att det var lägligt för lunch men då vaknade våra små, så vi lunchdejtade allihop tillsammans.



Sen var det kaffedax på McDonalds, för där har de skötbord. Det är sånt som är viktigt nu för tiden. Varför kan inte varenda fik/matställe ha det? Signe var i sitt esse och var väldigt nyfiken på Victor som mest var rädd för hon den lilla, man kan ju inte gå på hur som helst.. jag ska nog lära henne hur man beter sig mot grabbarna..



Sen när vi kom hem hade signe fått paket. Det var en fin docka från lilla Tuva i Ånge. Signes första docka :)



Nu ska vi gå till tvättstugan, vilket himlans fint inlägg det här blev? Tjohej!

Spaghetti premiär

Hon har en väldig röst mitt barn, inte för att hon skriker och är vansinnig speciellt ofta men hon kan bli förbannad av att inte ta sig frammåt på golvet riktigt lika fort som hon vill och hon kan höja rösten lixom i sång. Ja det är det jag hör just nu, Signe och Andreas har just lekt på golvet och nu sitter de i soffan, Andreas försöker läsa nån broschyr om Aktier, men Signe överröstar honom.. Det låter lite som om det sitter fast i "baken" om ni förstår..

Idag blev det spaghetti och köttfärssås för de vuxna i det här hushållet. Den lilla var väldigt förtjust i att pilla på spaghettin och slänga dem på golvet de som inte gick in i munnen.



Annars har jag tränat med PT M idag och så har jag ringt ett samtal jag bävat för. Men det är väl bara att ta sig i kragen och göra klart.

Den där gå-stolen ÄR rolig, igår liftade Signes hund med, den som hon fick av morfar och Ingrid i doppresent.


Nixpix, nu ska familjen gå på promenad. Tur att vi har reflexer på vagnen, för attans vad mörkt det är på kvällarna. Kram o hej!

Hmm, vanvettesaffären..

Scooter2.0 är en renodlad och suverän sittvagn (ej avsedd från födseln), en av Emmaljunga tuffaste, smidigaste och lättaste! Scooterns gynnsamma förhållande mellan pris och kvalitet har gjort den till en försäljningssuccé.
Med Scooter2.0 tar du stranden, skogen eller annan otillgänglig terräng samt snö med lätthet. Scooter är en perfekt vagn för dig som vill ha en lättkörd buggy som fungerar överallt och är enkel och kompakt att fälla ihop. Du kan använda Scooter2.0 från det att barnet kan sitta självständigt. För att få 5-punktsbältet i rätt höjd redan för en 6-månaders baby kan du komplettera med en ”minimizer-dyna” (tillbehör).
Scooter2.0 finns i 18 tuffa färger.
Polar Performance (PP) färger levereras med lackerat chassi i matchande färg.
Som tillbehör kan du köpa en exklusiv fotsack i matchande färg.
Kan kompletteras med syskonåkbräda


Skorpor och varm choklad

Hej alla, nu sitter jag här igen. Vi har för en liten stund sedan kommit hem från Signes babysim. Några dagar har passerat sedan sist, Signes farmor och farfar har varit på besök. Det har varit några härliga dagar men som alltid när man har besök så är det sorgligt och så blir det tomt när gästerna säger hejdå. De kom i fredags och åkte nu i förmiddags innan jag och liten drog iväg till Sickla till gymet.

Av rubriken att dömma sitter jag här och myser och fikar. Varm choklad och farmors och mina skorpor som vi gjorde igår. Vi bakade segkakor också, så nu börjar vi fylla frysen igen. Härligt, det är inget kul att inget gott kunna bjuda på.

Liten resume kommer nu så jag känner att vi är i fas med det här spekulerandet..

I fredags när farmor och farfar kommit så blev det snabbfika sen blev det ett besök på Clas Ohlsson i Liljeholmen. Innan vi lämnade Liljeholmen gjorde vi ett besök på Olearys. De bjuder på popcorn och det är gott!!


Väl hemma tog det inte alltför lång tid innan vi började med käkfixet. Det serverades plockmat vi kan kalla det GrönbrinksTapas


Gottgottigottgott!

Signe hade ingen lust att sova, det är inte var dag hon får charma sin farmor och farfar.


På lördagen var Andreas och farmor i full gång i köket redan på förmiddagen så då tog jag, Signis och farfarn en promenad, det var så himla varmt och fint.

Vi hade en plan på att hon skulle sova, men den planen var inte hon den lilla med på speciellt länge. Men vi var på rymmen från köket i säkert en och en halv timme skulle jag gissa. När vi kom hem doftade det MUMS i lägenheten. Nybakad sockerkaka och färdiggräddad blåbärspaj och vetskapen om att lamm middagen var på G gjorde oss lyckliga. Gunnel har sagt några gånger att det är tur att vi inte bor närmre varann för då skulle vi äta och dricka gott tillsammans allt för ofta. Men innan maten blev det ännu en promenad och lite barnbus.


När jag var på tjocken med lilla Signe i magen längtade jag gravad lax, kallrökt lax, sushi och lax, lax lax.. därför blir jag väldigt lycklig när något sådant serveras och det gjorde det till förrätt på lördagen


Och till varmrätt blev det lammracks och små fina runda Gullgårdspotatisar.


Efterrätten blev pajen som Gunnel och Andreas fixade på förmiddagen, vi satt ute på balkongen länge i skenet utav massa ljus. En väldigt mysig och härlig lördag i goda vänners lag helt sonika.

Igår söndags monterades Lära-gå-stolen, å det där med lära gå, jojo, det blev fart och skratt. Hon var så glad. Biderna är från idag men man kan ändå se att det var en himla bra ide att låna den från Östavallsbarnen.




Gunnel och jag gjorde segkakor på Erikslundsrecept och metod, så nu kan jag själv + att vi gjorde sånna hära limpskorpor, godingar från förr, Sånna som också min mormor Dagny bakade.

En promenadsväng på Reimersholme med fika hann vi med innan middagsförberedelserna drog igång på allvar. Sedan drog jag och Andreas iväg på motorcykeln till Kungens Kurva för att shoppa till middagen. Farmor och farfar var hemma med Signe. Jag vet inte vad det är med mig, jag har så svårt att lämna henne. Jovisst jag tränar, men då är jag ändå i samma lokaler. Men som nu, tänk om nåt skulle hända och jag inte är på plats.. Farmor och farfar är jättesnälla och duktiga det är inte det. Fast när jag sagt Nej, jag vill inte följa med och handla så ändrade jag mig och det var faktiskt väldigt, väldigt roligt att åka lite båge med min Prins.

Sen när jag ändå var i farten så tog jag trampcykeln till Liljeholmen, de hade 20% på hela sortimentet på Lindex för medlemmar i helgen. Hem kom jag 30 minuter senare med 2 nya pyjamas och en body till mammas allra finaste stjärna :) Precis lagom till middagen faktiskt. Ja som ni märker så har jag inte varit med i matlagningen speciellt mycket i helgen, men diskningen har jag testat på iallafall. Jag hoppas då inte att Gunnel och Sture kännt att de gjort allt utan fått känna sig som gäster också.

Jo vi har haft modevisning också, vi kan kalla det så iallafall. Det första var en klänning som hade 60 år på nacken och som är Gunnels som Andreas mormor Greta sydde förhand till Gunnel när hon var 1-2 år någonting. Den var jättefin och det var himla roligt att den finns kvar.



Dress nummer 2 var tights och tunika/klänning från Jiges i Ånge. Här får ni inga bilder för då hade mannekängen ledsnat så de bilderna blev bara tokfula.

Det sista jag ska erkänna idag är att jag varit på shoppingtur. Andreas kallar det "Vanvettesaffär", Ni vet som Emils pappa sa när Emil ropat in massa bra saker på auktion i Backorva. Jag har köpt en vagn till Signe. En sittvagn med liggläge. En Emmaljunga Scooter 2.0 2011-års modell. På utförsäljning på Barnens Hus. Hmm, så var det erkänt. Men Signe och mamma var överrens och den är så fiiiin och smidig. Vi har kört den runt, runt i lägenheten i dag. Den klär oss, mig och Signe. Dessutom så sa jag till Andreas att jag har egna pengar.. Vanvettesaffär eller inte. Nu är den vår.

Små portioner med kärlek

Lillördag och latdag. Idag vaknade jag och kände för förändring, hade massa funderingar och tankar hur man skulle kunna möblera och få bort massa skit som vi har. Vi har en hörna i sovrummet som jag stör mig på dag ut o dag in men ändå får jag aldrig fingrarna ur.. Sen kom jag på att jag snart ska börja jobba typ 3 månader kvar, själva jobbandet måste jag, men just vara ifrån min älskade dotter. Nej den tanken gjorde att jag fick tårar i ögonen och bara var tvungen att snusa in hela mig i henne o krama om lääänge. Hon är det finaste jag har. Fast det är klart att Andreas ska få vara hemma och känna den här kärleken som jag njuter av, får och ger varje dag. men allt går bara så himla fort..

Sen ville liten upp och vi sjöng, "Godmorgon sången", släppte in ljuset genom persiennen och sen var det bara att köra på Onsdag 19/10-2011 den här dagen kommer aldrig tillbaka så varför inte fylla den med innehåll?

Även om jag inte är nån baddare på att laga mat så tycker jag att det är himla roligt att göra små portioner till Signe. Vi har lite olika små kuber och smaker att ta fram ur frysen om det skulle knipa + att jag ofta gör ny fräsch mat för dagsbehov. Eller ska vi säga små smakportioner kanske? Allt är pureer, lösa smaskiga i konsistensen som gillas av hon som de är tänkta för. Det finns palsternacka, potatis, motot, sötpotatis, blomkål, broccoli och sen så finns det också lite efterrättsgottis. Eller det finns bara en sort kvar och det är den med äppelos med passerade hallon, nä det finns förstås några kuber med katrinplommonpure också. Ifall magen skulle krångla nån dag. Jag beställde små söta askar på nätet som är jättesmidiga att ta med om man ska ut nån sväng och några svängar blir det i veckan. Idag blev det Öppna förskolan i Liljeholmen, vi var där redan vid tjugo i ett för att inte riskera att inte få komma in. In kom vi och en stund senare kom Signes kompisar. 

När vi skulle hem därifrån gick vi en promenad och vi träffade en kompis från förr och hennes två små i lekparken. Den minsta heter Alice och är något yngre än Signe. Vi blev bjudan på middag nästa lördag, roligt! Andreas blev lovad wiskey, något Linda påminnde mig om att Helene lovat honom för evigheter sen.. tur att det är krypavstånd och nerförsbacke hem från dem :) 

Ikväll har Signe och jag dejtat med Sofia, min gamla kollega och vinkompis. Det var som vanligt skratt och prat om än den ena och det andra och ditten o datten. Sofia är min tjejkompis, hon har alltid lärt mig tjejgrejer, hur man ska/kan klä sig för att snygga till sig, vad man har olika smink nånstans och så. Sofia är alltid så fint klädd, matchande smycken och tjusig. Idag lukade om jättegott också, hon har aldrig luktat illa men det var nån god parfymdoft som smög in i min näsa när vi kramade om varann på torget. Nån dag om kanske inte jättelänge kanske vi kan ha en sånhär Åsa och Sofia kväll, sist var i Augusti 2010. Som sagt vi är båda väldigt förtjust i vinmys och att tjitttjatta. 




Imorgon är det torsdag och pappa Andreas ska gå av vakten, träning på schemat, bankbesök och självklart vill vi göra det extra fint då farmor och farfar kommer på fredag. Skulle behöva storhandla också, massa god mat. Fast inget man måste frysa in. Vi väntar på ett beställt lamm, så tyvärr är vi ingen bra fika familj om det var nån som tänkt titta förbi. Vi har varit tvungen att käka upp alla kakor och i frysen finns nu bara pyttelite och mycket tomt. Ja också Signes fina små portioner med kärlek som jag just berättat om.

Nattinatt för idag, 20111019, den här dagen kommer aldrig åter och vem vet, jag kanske blir hemma tills i mars. Jag har just spekulerat med kärleken, så den som lever får se.
 

Vad är det som regnar ner från skyn?

Puuh, vilket väder alltså. Men Signe och jag drog till Sickla tidigt i förmiddags och tog en promenad en timme innan det var dags att gå in och träffa PT M. När vi skulle hem därifrån, ja då regnade det som fasiken och det har det gjort sen dess. Vi blev lite sen också så det blev ingen sångstund nere på kyrkan för oss. Men vi har varit hemma och sjungit istället.

Idag var det en sån här ROLIG hämta postendag :)



Det var både paket och kort. Lena hade skickat till mig och Signe hade fått från Östavall. Både Lilja och Loke hade fixat och gjort så mycket fint. Det var teckningar och armband och halsband och sen förstås ett kärleksbrev från Loke till Signe. Vykortet hade kommit från Anneli och Peter som var här förra helgen. Tänk att det är så roligt med SnIgElPoSt



När det är sånt här oväder brukar det alltid vara massa jobb för Andreas så även ikväll. Så jag och lillis klädde på oss och sprang till affären och köpte lite gottis, Signe fnyste och lät allmänt skumt när regnet nådde hennes ansikte. Väl hemma tände vi massa ljus och hade myskväll. Nu sover alla som bor i den här lägenheten utom jag.. men jag är snart där jag också. Hejhej!


Blomkålspure är mums

Dax igen för lite spekulationer.

Igår var det sånt himla fint väder, de sa på nyhetsmorgon att det skulle bli tråkväder i veckan så vi passade på att göra en liten picknick hela familjen. Såklart kunde vi inte gå långt hemifrån när Andreas har vakt men en liten promenad och sen fikade vi på kajen. När jag tänker efter så pratar jag om fika, picknick o mat nästan hela tiden. Men det är viktigt med mat och fika är gott!





Sen hann vi även kolla på en lägenhetsvisning innan Andreas telefon ringde och han var tvungen att dra. Alltså vi är inte i nåt akut behov av annan lägenhet, vår nuvarande är så fin och jag trivs verkligen. Men det är "bara" en 2:a på 70 kvadrat. En vacker dag så ska väl Signe få ett eget rum, eller jag skulle nog kunna tänka mig att inreda ett redan nu. Här i kajen vill jag bo kvar, men det är lite dyrt, kanske ganska mycket dyrt också. Men det beror förstås på vad man jämför med.. Ett slitet hus i Norrland, eller en lägenhet på Strandvägen? Fin var den vi kollade på iallafall. Det var en 3:a med badkar=+ Mindre balkong än vi har idag=- Tjusigt kök, fräsch och fin. Men ja, vi skyndar inte och kommer inte att köpa nu heller. Men ja.. den var helt Ok, kanske lite mer också än bara Okej.

När så Andreas drog, var vi in på Hemköp och köpte lite middagsprylar. På menyn var det vegitarisk Zuccinilasagne.

Sen softade vi på balkongen. Jag trodde det skulle vara lite kyligt först.


Men det var det inte. Vi hade en liten fotosession, fikade igen, det var liiite kaffe kvar sen picknicken och lillis smaskade i sig ett par majsbågar.


Hon har sånt ruffs. Jag har sagt till henne att det är modernt och så det ska vara :)  Men det är inte alltid hon tror mig, ibland blir hon rent av skeptisk på det jag säger..



Och idag har det varit måndag, för oss är det då SatsBaby för mamma (ja Signe är ju med och peppar mig på sin madrass framför mig) och Babysim för Signe (ja där agerar jag pepper för henne) Idag lärde hon dig att dyka från bassängkanten. Hon var så söt där hon satt, också plask! Så dyker hon i och jag fiskar upp. Babysim är så himla mysigt, Signe diggar det och jag tycker det är härligt att ha en aktivitet där vi är tillsammans hela familjen och myser runt i badet. Efteråt är det såklart duschning och påklädning, men även det är skönt. Man kan riktigt se vad hon jobbat och då bara softar. Hon somnar alltid när vi far hem i bilen.

Sen måste jag säga äntligen också. Äntligen har jag och Jannice bokat resan vi pratat om i några månader. Vi bestämde hotell i fredags, skulle boka i lördags, men bokade igår. Såklart var då det hotell vi äntligen bestämt oss för slut. Men vi tar ett annat som säkerligen är minst lika bra. Så nu har vi nedräkning till det också, 50dagar kvar tror jag visst att det är.

Något annat jag ser fram emot också är att min älskade pappa och hans Ingrid är pågång hit till oss, jag hittade riktigt schyssta biljetter och de kommer i slutet på November. Hurra!! Det ska bli så härligt alltihop!

Godnatt, nu väntar kudden för mig!




Nyckelviken

I förmiddags när jag gjorde morgon på Signe kom jag på att jag saknade Jennie. I samma veva kom ett SMS på luren, från Jennie. Telepati :)

Vi bestämde att mötas upp i Nyckelviken, ingen av oss hade varit dit förut men en lördagsutflykt är bara roligt. Sagt och gjort. Andreas som har jour på jobbet fick såklart jobb när vi precis åkt hemifrån så jag o lillfis åkte själv. Väl framme mötte vi upp Jennie och Henke. Vi gick ner på Värdshuset och fikade nästan det första vi gjorde. Jennie och Henke hade tagit en promenad och var lagom hungriga. Andreas hade gjort omelett till lunch så för mig blev det hallaonpaj och kaffe. Ja, alltid detta kaffe. Jag bara måste ha varje dag.. beroende?



Det var väldigt fint och det är så trevligt att träffa sina kompisar och snacka av sig





När vi snackat klart och även Signe fått sig lite fika så gick vi ut och kollade in omgivningarna. Det var ett mysigt ställe. Det fanns lite djur för barnen att kolla på men vi gick en slinga i skogen.



Vi hamnade i en glänta där vi satte oss ned för att mysa av solen och Henrik lekte fotograf. Man kan säga att han är med på bild ändå, ja ni ser skuggan det är FotografJonsson.


Jag är så glad över mina vänner och Jennie är definitivt en av mina närmsta. Vad har vi inte gjort tillsammans? Hon ger mig kraft och glädje varje gång vi ses.


Efter vår lilla friluftsstund packade vi in oss i bilen.

Väl hemma lagade vi spaghetti carbonara, jag köpte ägg igår och när carbonaran var i magen sa Andreas att vi käkat upp ett 10 pack bara idag. Vi kanske borde skaffa oss några höns?

Signe hon inspekterade sina tår i badrummet med Andreas medan jag diskade, tänk att de kan vara så fina, roliga och goda att smaka på?


Nu ska jag lördagsmysa i soffan med mig själv. Ett glas vin och lite slötittande på tvn. Andreas är ute och jobbar och Signe sover. Kyckeliku från Liljeholmskajen!







Västertorp

Vilket jädra tjatter om Juholt, blablabla.. man blir helt matt. Han har gjort fel och jag orkar inte höra längre. Avgå sätt in en bra kvinna istället. Slut. Det roligaste må då vara att han har lägenhet i Västertorp. Vårt kära Västertorp. Vi har ju bott där o jag tycker det är soft, det var även där jag o Signe var o fikade för några dagar sen på kanelbullensdag..

Jag har haft problem med bilder i min blogg och jag tror jag vet varför. Jag hade raderat bildera ur arkivet i bloggen, jag fattade inte att man var tvungen att ha dem kvar där för att de skulle ligga kvar i inlägget. Men nu har jag sparat om och hoppas bilderna finns där. Alla utom en, den med bilen som nån märkt "Bon Jovi" för den bilden har jag raderat från kameran också så den finns inte kvar.

Igår skulle jag ha tränat med PT M men hennes dotter var sjuk så det blev inget. Så Signe och jag tog sovis och sen kom Micke och vi tog en promenad och lunchade tillsammans.



Jag är så glad att jag har Micke, han är verkligen min bästa killkompis. Tänk vad han fått utstå under våra kompisår, under min graviditet och nu, allt bäbissnack. Han må vara härdad innan han möter kvinnan i sitt liv.


Sen igår kväll var det Världens Barn-gala på tvn. Ursh jag tycker det är så sorgligt. Vi ringde och gav lite men ändå något. Sen kunde man logga in för att hämta en egen bössa att gå runt med idag, jag tänkte.. Ja! Men så nej, fast jag tänkte när vi ändå vandrade runt såsom vi brukar jag o Signis så kunde vi ha skrammlat. Men så blev jag lat Svensson o nu struntar vi i det. Signe somnade o sov middag efter maten också hon sov från 18-19 nånting, jag somnade också och sen sov hon till 23.30, Tror ni det blev en lätt läggning sen?

Jag måste passa på att lägga in en bild från middagen igår, ser ni att hon visst var lik en hemsk man som höll på med konstigheter i Tyskland förr i världen?




Utan skor, fast jag fann dem

Igår hörde ni inget från oss, för vi hade fullt upp. Vi var på gymet, jag tror att jag möjligen måste säga att jag aldrig känns mig så trött i nån muskel som under passet med PT M. Vi körde axlar, bröst och armarnas alla tänkbara och små otänkbara muskler. Hela jag skakade innan vi var klara å det är det vi ska fram till. Piiiina! Men härlig pina! Signe min stjärna var ensam med de trevliga tjejerna på miniSats hela träningstimmen och jag fick duscha innan jag checkade ut henne. De är så himla trevliga och mysiga de som jobbar där. Men när vi skulle åka hem var mina skor borta. Helt galet, mina nya gympa/promenaddojjor. En arg mamma rattade bilen direkt till Öppna förskolan i Liljeholmen och på fötterna hade jag mina inneskor. Men vi hann med att sjunga lite sen drog vi och handlade mat sen hem o hjälpte pappan med käket.

När kvällen kom var vår finaste jättetrött, hon fick den nya 5 månadersgröten å sen spelade vi godnattvisors-skivan och jag kom på att hon låg och tuttade på Tarzans fot (Tarzan är hennes nattgosedjur) Så jag stack åt henne nappen å vet du? Jo hon tuttade som aldrig förr, sen somnade hon och sov, och sov Jag vaknade kl 01 men hon sov, jag vaknade 02.15 men hon sov fast 02.32 vaknade liten och fick tutte. Sprängfull å herre vad det kändes som jag sovit. Ska hon börja med napp 5 månader gammal?

Idag tog vi en lång promenad till Sickla, jag tänkte om nån tagit fel skor och åkt hem i mina och vänligt lämnat tillbaka dem å det hade de. Å vad jag blev glad. Eller min börs blev ännu gladare :)

Fy sjutton vad det har blåst kallt idag. Vi tog bussen till söder, pratade med en jättegullig gammal tant. Sånt tycker jag är supermysigt, Signe log o jag log och jag hoppas vi lyste upp hennes kalla hösttorsdag!

Nu ikväll har jag fått igen för att hon somnade så gulligt igår, nu har hon knappt somnat förrän hon vaknat. Stackars lillfisa man ser att hon drömmer och vaknar med ett ryck å gråter. Men där emellan skrattar hon i sömnen och som mamma är det betydligt mysigare.

Kanske jag ska lägga in några bilder också..

I väntan på morgongröten:


När hon känner på gröten, att den är där den ska vara och känns Okej i konsistensen:


Imorde ville hon bara sitta i gymet, inte ligga alls, varken på mage eller rygg. Igår slängde hon sig runt på golvet, PANG sa det i lilla huvudet så ja, idag pallrade jag upp runt henne så hon fick sitta så länge hon ville, efter en stund blir det gärna lite frammåtlut:


Kyrkis

Idag vandrade vi in till söder på förmiddagen, vi skulle kolla efter en bok på bibblan. Men det visade sig att de inte öppnade förrän kl. 12. på tisdagar så vi fick ingen bok. Signe hon somnade 2 meter utanför porten och sov i 2 timmar så jag fick spekulera runt för mig själv. Fönstershoppade Hornsgatan ner till slussen sen köpte jag en Latte på 7-eleven. Kanske borde jag införskaffa mig en sån där hållare till vagnen? Haha, lite tokigt men praktiskt. Nu när jag börjar längta efter kaffe varje dag. När jag slog mig ner på en bänk vid Mariatorget vaknade min stjärna också. Så man kan säga att vi fikade tillsammans. Hon banan och tutte o mamman kaffe å äpple.


Sen knallade vi hemöver och testade Öppna förskolan i Kyrkans lokaler nere på kajen. Det var helt okej, inte fullt lika mycket folk som borta i Liljeholmen. Men massa nya sånger som jag och Signe inte kunde men nästa gång kan vi dem :) Det var mycket rörelser och spela på maraccasägg. En stor koffert med djur, spindel (Imse vimse, Signes favorit) Lamm (bäbä vita) Ekorre (ekorrn satt i granen) jo det var lite speciellt. Fast just de här sångerna kunde vi förstås. Sångstunden avslutades med fridans, lillfisa och jag dansade loss. Sen gick vi hem.

Väl hemma tog vi in posten, sånt man gör lixom, men det är en väldigt rolig stund i vår vardag. Speciellt om det är många brev och kanske nån tidning Signe hinner gå igenom innan vi är uppe på 2a våningen.


Nu ikväll har jag kört ett Combatpass, det blir roligare och roligare. Tror det har att göra med att kondisen förhoppningsvis blir bättre och bättre + att jag börjar få in det program som nu körs. Fick sällskap till gymet av dotter och sambo som passade på att ta en promenad. När jag kom hem hade hon somnat, så nu ligger hon i sängen med kläderna hon haft idag och pyjamasen hänger på sin krok på toaletten. Ingen kvällsgröt hann det bli heller. Men så kan det bli en tisdag som denna. 

Sssh! Nu hör jag henne. Så det får bli adjöss för nu! 


Måndag

Imorse ville inte den lilla tjejen somna om när pappan gått till jobbet så det blev till att kliva upp för den sömninga mamman. Jag som innan jag visste bättre trodde att man klev upp tidigt är man har småbarn. Men vilket har visat sig att vi inte gör i den här familjen åtminnstonne.

Efter gröt och påklädnad så var det dags att bege sig till Sickla för SATSbaby.

Min baby somnade 3 minuter innan vi var framme, men efter den lilla sovisen höll hon sig ändå glad och pigg genom hela passet. Men jag tyckte det var jobbit idag.

Sen gick vi på Clas Ohlsson å köpte skumgummirollers, vi ska börja trycka lite jag och min tjej. Vi får väl se om och hur det blir men jag har köpt fingerfärg iallafall. Det var några veckor sen, men de verkar aldrig få hem den sista detaljen, rollers på Panduro så nu drog vi till Classe.

Hemma igen skulle vi förbereda middagen, det mesta var redan klart men vi hade lovat att fixa pepparrotssås, men vi somnade. Vi är inte van att kliva upp så tidigt helt enkelt.

Men vi hann få i oss mat allihop innan det var dags att dra till babysimmet. Kan notera att Signe fick pressade gröna ärtor till sin potatis idag. Å som den lilla tjejen höll igång på simmet idag så kan man nästan tro att det var raketbränsle i ärtorna. Hon stojjade och pratade på för alla som ville och inte ville höra. Hon dök och simmade, ja huga är det ärtor som är medicinen så kan jag också trycka i mig några. Alltså jag gillar ärtor men den effekten har aldrig visat sig när jag ätit. Tog med mig kameran till badhuset också, du förstår att jag släpar med mig den nästan överallt eller hur?

Det här är innan vi får hoppa i:

Och det här är efter badet och duschen när vi bara har påklädnad och lite tuttning kvar innan det är dags för hemfärd:

De små tårna blir så skrynkliga så skrynkliga..

Allt för nu, Nu är det nattning även för mig. De övriga i familjen sover sedan länge.


Höstpromenad

Tänkte jag skulle uppdatera lite.

Igår var det söndag och syrran och gänget var kvar. När de gjort klart i lägenheten där de sovit kom de upp till oss. Vi hade förberett lite lätt för att gå på picknick längs årstaviken. För det finns faktiskt mysiga ställen nära även i sthlm. Det fanns bara 2 sorters kakor kvar i frysen så vi stannade till på Hemköp jag och systern för jag var godissugen, lite choklad till kaffet ungefär.. Andreas kommentar var förstås "det var lördag igår" Men jag struntade i honom och lördagen hade inte gett mig någon choklad så det var vad jag behövde. Det gäller att inte tappa matchvikten?
Våra gäster tyckte att det var endel joggare i farten å ja, det är det jämt. Speciellt helger och vid fint väder, såklart. Men vi promenerade och snackade strunt. Tänk att strunt kan vara så givande.. Trots allt var inte klockan allt för mycket när vi begav oss och termometern har i helgen krypit nedåt, det blir kallare och kallare. Så Signe packade vi ner i vagnen.




Vi gick till en liten glänta där vi har för vana att avnjuta fika när vi kommer ut med termos och kaka.


Sen ville gästerna göra gamla stan, men jag tror att min syster fick lite som hon ville för de stannade ett tag uppe hos oss i lägenheten innan de drog till stan för att senare åka norrut med tåget. Å jag vet inte vad det är med mig, men jag är så blödig.. jag blev ledsen på ögat när de drog. Men innan myste och skrattade Signe med sin moster rätt länge och det lät så härligt när de höll på, skratt och bäbistjatter. Jag tror de älskar varann :)
 

När de hade åkt, tog Signe en tupplur efter allt bus och pappan gjorde en liten plocktallrik.


Sen när lillfisa vaknade så blev det läsning av recept för hennes del. Hur kul kan det vara? Men jag ska inte klaga som då förhoppningsvis kommer att få ännu en stjärnkock i familjen.


När tidningen lästs slut så var det dags att upptäcka golvet. Hon tar sig iväg och runt men inte frammåt.. vilket gör att man lätt backar in i saker.


Ja det var väl söndagen som var mysigt skön hela eftermiddagen. Till och med jag läste recept innan det var klart, inte bara recept men en liten bok som heter "Mums för de minsta" som vi lånade på bibblan när vi var dit häromdagen.

En dag i gallerian

Nu har mina gäster gått ner till sig och prinsen är ute på galej. Ånge bandet "Kill Kill Pussycat" spelar på söder och det är givet att man ska gå. Men nån måste vara hemma med liten så det är jag. Hoppas de gör en kanonspelning som leder till fler :)

Idag har vi inte gjort många knop men nog avverkat alla butiker i gallerian här i Liljeholmen tror jag. Kan inte fatta hur kul det kan vara med barnkläder, det är nog som pappan säger att jag shoppar mycket, men Signe är värd alltihop o hon bara måste få det mesta. Just nu har jag fått noppran på mössor.. Jag skyller på att man måste vara utrustad när det blir kallt..



För så är det inte sant? Skulle man sen tappa bort en mössa så måste det finnas flera att ta fram och använda..

Innan Andreas drog iväg så fixade han lite käk till oss damerna som var hemma, gubbarna har ju varit i Globen på hockey. Han bara tjoff, tjoff så blir det gott.


Tog en fin bild på S-Å och gofisan i soffan tidigare i förmiddags som jag bara måste lägga in också

Hennes min vet jag inte vad den säger men jag tror alldelses säkert att den betyder att hon DiGgAr S-Å väldigt mycket!

Annars är det lugnt här i lyan också nu. Inga krumelurer eller nåt som lurar. En nöjd mamma framför datorn. Tänk vad tillfreds jag blir när jag får vara med mina nära.. Men ett litet blogg inlägg är väl bara på sin plats eller hur? Har för övrigt spanat in andras fina bloggar, tänk vad duktigt folk det finns. Jag faller lätt för sånna med många fina bilder, som beskriver nåt och som man bara vill läsa vidare i. Undra sa flundran om jag någonsin kommer att inspirera eller lära mig ta fina bilder ett + vore förstås om man kunde redigera.. Men än är det inte för sent att lära sig. Gäller väl bara att jag tar mig tiden att leka loch lära mig.. Puh, jag har bara inget tålamod. Jag vill bara kunna lixom. Hörde att Andreas sa till Signe vid nåt ögonblick "Du har lika långt tålamod som din mor" Ja, jag har inget att säga i mitt försvar. Tålamod är inte min starka sida. Så var det sagt. Hej för nu! 


Väntar..

Sitter och väntar besökare från Norrland. Jag tycker så mycket om min syster.

Idag har jag å Signe haft en dejt med lille Fredrik o hans mamma i Globens centrum. Vi käkade god pasta o snackade massor och spanade runt endel på barnkläder. Imorse när vi vaknade sken solen från en klarblå himmel, när vi drog kom värsta regnskuren.. så ja vi fick testa regnskyddet till vagnen. Men jag själv blev som en blöt katt.. tänkte inte på jacka.

Nu ska jag krama min sambo, för det är mysigt.

Signe 5 månader

Hurra för min lilla stjärna, 5 månader. Det är nog så som det sägs, håll i hatten för rätt vad det är så är ens barn inget barn längre.

Nu i kväll när vi satt och väntade ut regnet så tog hon sig en powernap.


Annars har vi idag varit på gymet, jag hade svettdejt med min PT. Det gick mycket bättre för Signe på miniSats idag, de ropade på mig 1 gång, bajs sa de. Men det var bara ett falsklarm, en redig fis bara.. det här med smakportioner/mat verkar vara rätt intressant för en liten mage. Så intressant att jag köpte katrinplommonpurè på eftermiddagen :( 

Igår hade vi en dejt på förmiddagen, med en gammal kollega, fika och massa snack. Jag sprang med vagnen till Zinken, alla hade massa varma kläder på sig, jag hade linne. Puuh varmt, men vi hann i tid, bara en annonserad kvart sent. Efter dejten kom jag på, Ahh onsdag alltså sångstund på Öppna förskolan. Sprang tillbaka till Liljeholmen, men en stor skylt "Fullsatt" berättade för oss att vi inte hann just den här onsdagen. Men det var det flera mammor som inte heller gjort. Vi stod där i kön, först pratade ingen sen pratade alla och vi klädde av barnen ytterkläderna och så fick de leka i korridoren. Jag tänkte ett vagt ögonblick ta ton för att vi skulle få sångstund, men så kom jag på att det kanske vore dumt att skämma ut sig. Jag måste ju tänka på att jag numer har ett barn.. Efter sångstunden kom vi iaf in och där inne träffade Signe 3 av sina killkompisar från föräldragruppen. Sen gick vi hem, men mötte upp en mamma igen och vi började prata om dagis.

Vi tog en liten promenad och jag visade henne ett dagis där jag tycker det verkar mysigt. Där jag skulle vilja att Signe gick. Men jag vet ju inte hur det funkar. Det finns dagis i nästan varje hus här, men jag vill ha ett dagis med stooor utegård och där de får leka i skogen. En sväng var jag inne på sånt här "Ur och skur-dagis" men det verkar inte finnas såhär jättenära och att åka nånstans för att hämta och lämna kanske blir lite meckigt? Just på det där dagiset vi gick förbi, ser det så mysigt ut, stort och skog och så. Planteringar av matnyttigt, käpphäststall ja sånt som känns bra. Sen skiter jag i om jag måste pulsa i djupsnön dit varje dag, det tar kanske 10 minuter max. Vad skulle det ta om jag bodde hemma på landet, då kanske vi var tvungen att åka i bilen också. Ähh, vad vet jag? Inte vet jag när man ska ställa sig i kö för dagis heller? Får man välja vilket som? Vad är bra? Vad är dåligt? Får jag göra studiebesök? Kanske inget jag behöver fundera på nu, eller så kanske snart. Vi har iaf tänkt att dagis efter nästa sommar kanske vore lämpligt.

Jo men där på förskolan, där har de verkligen tänkt till. Kanske för att de jobbar med barn och det är det enda som försegår där. På vuxentoa, där jag kissar, finns gott om plats, skötbord och en babysitter. Sånt borde det finnas överallt! Jag skulle fan vilja öppna det där fiket jag drömt om. Där det finns gott om plats, billigt fika, hembakat. Sångstunder, sagostund, utklädnadskläder och BRA toaletter. Tog en bild när jag satt där på toa också. (Egentligen satt jag inte när jag tog bilden men det får ni gärna tro..)
 

Signe har fått kameraskräck. För så fort jag plockar fram den så ska hon inte vara med. Inte skratta, gärna börja gråta och pilla sig i ansiktet, inte titta in i kameran ja inte alls helt enkelt. Kanske ger det sig, jag tycker ju om att fota min finaste. Det är vad jag gör på dagarna som ni märker.

Tog en bild på henne och pappan ikväll

okej, ibland är hon med lite. Här satt de och läste recept.

Jag vill ha musslor, sa det till Andreas idag. Känns så länge sen. Sen har jag varit sugen på Pizza också ett tag. Så det kanske jag kan laga till middag nån dag i helgen. Eller så inte.. vi får besök, fast inte det heller egentligen de ska bo i gästlägenheten. Det blir syster, mannen, hennes kusin och hennes man. Så vi får väl se hur mycket de vill leka med oss?

Märks det att jag är lite hungrig?

Öppnade Jotex julkatalog också idag, jag beställer inte saker. Men just gardiner och sånt från just Jotex är bara för lockande varje gång. Nu var det massa julfint, å barnfint.. jag sa till Andreas att vi kanske måste sätta upp barngardiner på vårt rum. Hmmrf! Sa han. Då sa jag att vi kanske måste sätta det här i vardagsrummet, typ där babygymmet ligger. Då sa han, Hmmrf igen, å sen började han föreslå att vi skulle sätta upp barngardiner överallt och kanske klä om soffan i barntyg och varför inte ta bort toalettdörren och sätta dit ett skynke med barntyg. Men ja varför inte sa jag :) Sen sa han Hmmrf, igen och undrade varför jag börjat handla så mycket? Tokiga pappan tänkte jag.. och svarade att nåt måste jag göra på dagarna när jag inte jobbar och drar in pengar.

Nu ska jag sova. Fast först måste jag bara berätta att jag hittade en sån fin mössa till Signe i Sickla idag o hängselbyxor.. fast jag var lite snål och köpte det inte. Men jag kan alltid svänga förbi där i helgen.. Nattinatt!

Kanelbullens dag

Idag har tog jag och barnet en jädra promenad vi gick vid 11 och var inte hemma förrän närmare 17. Vi hade det härligt solen sken och det är ju så himla vackert med alla färger som nu bara sprakar och väller fram i naturen.

Det är lite skojjigt att knalla runt utan något egentligt mål, men någonstans i bakhuvudet hade jag en plan om färdväg.. fast den har förmågan att ändras utefter resans gång beroende på barnet som nu allt som oftast bestämmer, men idag var vi överrens och hade det så härligt. Sedan jag kom på det här med blogg har jag för det mesta kameran i beredskap. Kan hända jag lugnar mig och det här blir lite mer seriöst nån gång men just nu är det så roligt :)

Bland det första vi hittade idag var denna:

Det riktigt kändes innuti, det är inte min längre men lite kändes det som min ändå. Jag sålde den i mars då vi behövde en familjebil, det känns ändå fint att den lever och tycks må gott, min första riktiga brummbrummkärlek!

Vår resa fortsatte och vi hamnade i Västertorp efter endel utsvävningar och funderingar. Det är inte bara Kanelbullensdag idag, det är mammas dödsdag idag också. 2006, jag minns hela dagen som om det var nyss :(

Efter alla tankar och funderingar gjorde jag nåt PiNsAmT, egentligen kanske det inte är det men jag skulle väl aldrig, men nu har jag gjort det. Fikat själv.. fast jag hade ju Signe så VI fikade. Mamman fick en latte o bulle å barnet fick banan och tuttmjölk :)





Efter fikat blev jag toanödig, konditoriet delade toa med Pizzerian bredvid, Signe lämnade jag hos Pizzagubben.. Vad gör man inte..Toan låg i källaren. Jag hann tänka 100 tankar om att hon skulle bli bortrövad å allt möjligt men efter en rekordkiss så hittade jag henne skrattandes å pizzabagar`n i full barnleks-action. Jag föreslog att de skulle börja med pizzalekis, han skrattade och bakade vidare.

Skulle du någonsin märka din bil såhär?


Jaja, annars hade vi en soft mammabarndag


När vi kom hem kokade jag palsternacka vilket var dundergott idag enligt bruden. Mamman hann få köttfärssås och spaghetti innan pappan kom hem från jobbet å jag rusade till gymet för ett Combatpass.

Har även funderingar på hur man får en liten tjej att börja somna själv i sin säng.. Vi brukar antingen sitta tillsammans och hon tuttar, eller så myser vi framför tvn, eller så ligger vi tillsammans i sängen.. idag satt vi tillsammans i vår säng, jag sjöng "sov du lilla vide.." sen la jag ned henne i sin säng. Å ja hon sover.. fast det kanske bara är en lyckträff? Börjar man och kolla runt verkar det finnas en massa olika metoder, metoder som gör mig snurrig. Jag vill inte att hon ska gråta. Gråter Signe blir jag ledsen.. Ähh, kom bara på att jag funderar en del på det där, men jag antar att det är som det mesta, det löser sig.

forts, Huddik inlägg:

Jo, vilket toppenväder det var i helgen. Kanske skrev det igår, minns inte men det var så mysigt så jag å Signe satt kvar ute när de andra gick in. Vi passade på att byta en blöja och mysa där utanför porten




På lördagen var vi alla samlade, vi sprang på stan utan något mål, alla åt olika håll.. det var syster med man, Catrin med gubbe och barn, Bengt och jag å Signe. Andreas hade jag lämnat av för att hjälpa stackars Moa & Micke att städa upp i kaoset som vi alla bidragit till. Det blev jättefint och HerreJe vad Moa bakade och fixade. Det blev en lyckad tillställning och vi mådde alla gott. Signe käkade banan för första gången det verkade mumma :)

Glada Huddik, Grattis Micke 30 år!

Nu var det ett par dagar sen, för vi har varit i Hudiksvall och haft släktmys och firat Micke som blir 30 år den här veckan. Det har varit några underbart mysiga dagar, Signe och jag tog tåget upp i torsdags Catrin hade fixat värsta bra platserna så jag å lillis mådde finfint under hela resan.


Jag hade förhoppning om att Signe skulle sova å ja det gjorde hon också i kanske 20 minuter, max.


Men annars rullade det på som vilken tågresa som helst, en tur till Bistron, lite kaffe. +Då endel kommentarer om vilken liten fin tjej jag hade. Dagen till ära hade jag klätt på henne klänning så det var ingen som trodde hon var en kille, vilke annars händer ibland att folk undrar. Hon hade till och med halsband, såklart "Lyckopenningen" som hon fick i doppresent av Moa, Micke och Bengt. Allt för att smöra lite extra för finaste Moa. Vilket senare på kvällen visade sig vara ett bra drag, för Signe höll högljudd låda ganska länge på kvällen. Ursh, jag har inte varit med om maken och resultatet blir väl att det lär dröja med bäbis i Hudiksvall åtminnstonne.

Men efter en natts sömn blev det morgonmys

och vi drog ut och gjorde Huddik. Det var KANONväder och alldeles underbart med småttingarna å mosters flickor Catrin och Moa. Haha, känns så skumt att skriva och säga så. Jag kan inte fatta att de idag är så stora och att vi är mer som kompisar. Om man tänker tillbaka på hur små de var för inte allt för länge sen.. när jag var barnvakt och vi ägde somrarna. Jag hoppas våra upptåg gjort er gott :)

Väl hemma i lägenheten hade vi sång och bus stund. Det är så mysigt att höra hur de tjattrar med varann..



Får be att återkomma, den lilla har vaknat å jag behövs där hos henne.

RSS 2.0