En prinsessa

Hujedamej.. nu var det ett tag sen jag gjorde ett inlägg. Minns knappt hur man gör.. men vi får väl se vad det blir.

Vad har då hänt sen sist? Jag och Signe har varit till Norrland, vi tog tåget det gick fint. Blev sen upp men men.. det är iaf bättre än att åka bil tycker jag. Signe var hos moster Lena och StigÅke då jag var och krigade, det var första gången jag lämnade bort henne. Det var jättehemskt, jag for tidigt på morgonen medan hon sov och färden ned till mina gröna vänner var ganska jobbig, jag tänkte och vände och vred. Inte för att jag var orolig för att hon skulle vara hos dem, men bara det att jag inte var nära. Men det gick förstås lysande, små kusinerna Loke och Lilja kom upp till Boan och hjälpte till :) När jag nu skriver jättehemskt så får man förstås ta det för vad det är, värre saker händer såklart men första gången är väl förstås första gången.

Vi var uppe några dagar, både jag och Signisen var fortfarande lite krassliga i hostan men vi tog det soft och gjorde inte många knop. Dessvärre var jag även dum nog att inte ta så många bilder.. Jag hade bara ingen lust. Eller lust hade jag men nu med fotokursen så upplever jag det trist att ta bilder på "auto-läget" och när man inte är så hightech, så måste jag ju skruva och testa och skruva några gånger till innan det blir bra. En bild på morfar och Signe blev det



den är lite rolig tycker jag, man riktigt ser hur hon är påväg av bordet så att pappa får hålla i henne..

Efter 5 dagars snö och släkttrevligheter så hoppade vi på tåget hem igen till kärleken/pappan.

I torsdags föddes prinsessan Estelle också, härligt med en tös tycker jag! Brudar är bra :)
I torsdags var vi också iväg på fotokursen, de skulle skjuta salut, eller vad det heter klockan 12.00, perfekt tänkte jag, då vi ändå var på Fotografiska kunde vi väl ändå "vara med". Men det tyckte inte Signe för hon tyckte vi skulle byta bajsblöja när de sköt, så vi hörde och det dånade på toaletten i källaren där vi befann oss. Men sen tyckte jag ändå att vi kunde ta en sväng förbi slottet, jag kanske inte är så kunglig av mig, men det är väl skoj att spana av när vi ändå var i närheten. Det var endel uppståndelse..



Semper var på plats och delade ut barnmatsburkar till alla prinsar och prinsessor. Jag tog en liten omväg när jag såg skylten men då sprang en dam fram till oss med 2 st burkar "Slottsgryta" Jag kan tycka sånt där är lite pinsamt, men jag tackade och tog emot och visst såhär i efterhand var det väl lite roligt. Men min PrInSeSsA hon sov middag.. fast vi kan ju minnas att vi var på plats på slottet just den här dagen som Estelle föddes.



Jag hörde att Estelle visst var den franska motsvarigheten till Stella som betyder stjärna på italienska och Stella heter ju min sussande prinsessa i mellannamn. Så ja lite roligt må jag väl erkänna att det är. Sen har jag ju gått och blivit så blödig sen Signe kom till världen, bäbismagar, nyfödda och när man går förbi Södersjukhuset och en ensam pappa kommer med babyskydd påväg för att hämta mamma och den nya familjemedlemmen ja då bara pirrar det myshärligt innuti. Måtte vi komma fram till att få ett syskon en vacker dag, för det var och är det bästa som hänt mig.

Annars springer dagarna på som vanligt, jag börjar jobba på fredag. HUH, fredag, det är söndag idag..

Idag har vi haft en härlig familjedag med promenad till badhuset med bad och många skratt sedan promenad hem med fika på ett alldeles superhärligt fik dit vi inte hade varit förut. Jag har just kollat på den där serien om "äkta människor" eller vad den heter samtidigt som jag bakat och nu äntligen är mina 2 lingonlimpor i ugnen. Vi får se vad det blir, jag har inte testat att göra dem tidigare. Trodde även att min surdeg hade dött då vi var till norrland då jag glömt ge pappan order om matning, men den bubblade på som attan av lycka när jag kom hem och öppnade locket :)

Bland det roligaste som finns för lillisen nu är att smyga in på toaletten och ta ned toapapper.. det går fort. Hon kan vara vid mina ben, stå och dra i dem när jag diskar tillexempel och sen i nästa stund hittar jag henne..



Men det är väl så det ska vara? Så fort jag hittar henne med nåt nytt bus, så andas jag och tänker.. "Utveckling!"
Det känns lixom bättre än att bli arg på henne, fast hon vet att nej betyder nej. Men hon bara inte gör det Nej betyder alla gånger..

Det här med kameran då? Ja jag vill så mycket och kan så lite, men övning ger väl färdighet som det så fint brukar sägas, men på vägen dit blir det många bilder som blir åt helsikke dåliga



Jag kanske skulle kunna fixa lite i efterhand, men att just slutartiden gör allt så utdraget blir lite svårt att fixa i efterhand. Fast jag ska öva och lära mig, för viljan finns. 

Hade en hel kvälls dejt med min gamla kollega Sofia i torsdags också, det blev några liter vin med skratt och babbel. Jag skriver några liter för jag vet inte och det är lurigt det här med lådor?! Tänk jag hade nästan glömt att man blir lite trött i huvudet av att smaka låda och prata en hel kväll.

Är inte bröden klara snart? Jag satte på varmluft för att jag inte skulle sitta här och snacka skit hela natten. Jag ska nog gå kolla hur de ser ut. Tack för mig och tack för idag!

  

Vi vill vara friska..

Hejsan hoppsan, välkommen till krassliga familjen.. Signis är fortfarande inte 100, jag önskar bara hon kunde äta. Jag kanske oroar mig tokmycket som jag möjligen inte behövde. Men min lilla gofis har ju inte lika mycket att ta av som sin mor. Igår käkade hon riktigt vid middagen och ett hopp tändes men nää sen har det inte varit intressant med mat, alls. Har testat att ge henne sånt som hon verkligen älskar, men det vill sig inte. Hon gapade även med munnen när jag gav henne kokt äpple med kanel. Hon åt upp nästan allt jag tagit fram men så kom en hostattack och vips kom det upp :(

Annars har vi andra här testat på en sväng magsjuka och när jag själv andas så låter det mer eller mindre som ett tröskverk. Å till helgen har vi biljett bokat till hem till Norrland. Men jag hoppas, hoppas att vi är på banan redan imorgon..



Idag på eftermiddagen slog det mig att jag inte sett eller hört ett skratt på hela dagen så då gjorde vi ett gåstolsrace och då blev det en rolig stund, sen fick vi kramas och mysa innan det blev läggdags.



Hmm, ja det är väl dagsstatus från vår gata söder om söder. Tjing och hej från mig!


 

Host host

Liten flicka hostar, mamman kan inte sova. Såklart förstår väl jag att det är som det ska vara att man är sjuk ibland, men jag blir orolig också. Rätt vad det är låter det ju så tjockt när hon andas hon vaknar och sätter sig upp och gråter. Hon hostar och kraxar, det blev lite spytorkning och pyjamasbyte i natt.. Å stackars Tarzan, bästaste gosedjuret ligger på tvättkorgen.. han måste få en rejäl tvätt han med.



Fast hon har ingen feber, inte när jag kollade sist iallafall. För mellan host så finns ju BuS-sIgNe där också, hon som inte kan sitta still och som bara måste hålla låda och busa. Vi kanske borde ha hållit oss inne hela dagen idag, men det blev en sån konstig dag igår när det inte blev nån sovning i vagnen så jag pylsade på henne och gick ut i solen idag och hon sov i två timmar. Jag hade såklart med mig kameran och knäppte endel bilder. Du må tro att det var folkigt ute, alla ville förstås vara ute i det fantastiska vädret. Barn åkte pulka, folk gick på isen, folk satt nere på isen och pimplade och sen åkte folk skridskor där de skottat upp. Vi höll oss på land, för jag tycker det känns lite olustigt att ge sig ut på nån is här nere hos oss vid kajen och runt Tanto där det ändå går nån båt ibland och bryter upp isen mitt i.



Uppe på land finns det mycket att spekulera på/om/i..



Signe sov men jag var förstås där och petade för att grejsa, men det var inget hon protesterade över utan hon sov bara vidare..



Väl hemma blev det lunch, Signe åt bara nån sked.. men man får väl vara glad för det lilla. Mellanmål med frukt och fika med mamma och pappa verkar fungera. Till middagen blev det också protester men då la vi undan barnskeden och matade henne med en vanlig gaffel å ja då gick det i nån tugga till.. man får väl hitta på saker för att det ska vara roligare?

Ja det blev bara en sväng ute idag och det får räcka när man är liten och inte så kry, så vi har hunnit med endel innemys. Bus och upptåg alltså..



Sen har vi haft sångstund, det är alltid roligt att spela på maraccas-äggen när mamma sjunger, kanske är det för att överrösta min skönsång?



Innan läggning blev liten Signis kinkig, det verkar vara jobbigast att vara förkyld just då och på natten, men det är väl så man tycker själv också. Så då frågade vi om hon ville bada, då sken hon upp och skyndade till toaletten och badbaljan. Är man liten och sjuk får man till och med leka med mammas roliga tandborste. Lek o lek.. hon har sett hur man ska göra så hon borstar och borstar MEN det fattas bara en liten detalj, det är ju ingen tand som tittat fram ännu.. men när de kommer är hon väl förberedd :)



Nu har pappan fått ett jobb också, han har jouren på sitt jobb just nu. Mina ögon är trötta och jag vill lägga mig i sängen för att vara nära min lillfis, så jag säger tack för idag och med hopp om tillfriskning för min tandborsterska säger jag NattiNatt!




Liten förkyld tjej

Jag har väl haft det på känn ett tag, men idag verkar det ha brutit ut. LillSigne har hosta och snorar som aldrig förr. Just nu är det bara tårar och tråkigt. Hon vill vara nära och tillsammans med oss hela tiden. Mammas och pappas lillhjärta.



Dagen började bra, vi snyggade till oss och for och handlade.



Nya jeans igen, jag kan bara inte få nog hon är ju så snygg i jeans. Det kanske inte är jättesmidigt, krypandet går inte så fort med snyggjeans. Men det gör å andra sidan att vi hinner med henne :)



Vi har försökt att sova middag inne idag i sängen, men det vill hon inte.



Så vi får fortsätta vara nära och krya på henne. Dock har jag bröd på jäsning men det är snart klar och ska bakas ut. Så nu slutar jag för idag.

Trevlig helg på dig!

Signe 9 månader

HoHo! Idag kl. 17.07 blev mammas och pappas allra finaste skatt hela 9 månader.

Det firades med nya skor o nya jeans. De kommer sitta som en smäck om ett tag, men vi var tvungen att testa redan idag. Lyckliga tjejen bara älskade sina skor! Jag själv är inte mycket för kläder men skor är sååå roligt vilket verkat ha gått i arv :)



Hurra till SnyggSigne!




Lek o bakhelg



Hej och välkommen till SpEkUlErA bloggen!

Allt som vanligt, här sitter jag och familjen sover sött. Helgen har varit härlig men kall. Vi har varit tillsammans i familjen, shoppat, tränat, promenerat, bakat och kramats. Detta är betyder för mig en lyckad helg :)
Dessutom har jag öppnat handboken till min systemkamera jag köpte för över 3 år sen. Alltså jag vet att jag köpte mig en schysst kamera, för att jag ville ha och tyckte mig vara värd den. Jag visste också att den var lite väl dyr för mig som hobbyfotograf eller vad jag nu skulle kunna kalla mig. Men i vilket fall som helst så har jag en förmåga att inte läsa igenom bruksanvisningar och så.. vilket jag heller aldrig kommit mig för med kameran. Även om handboken följt med när vi varit på långresor då jag tänk "nu ska jag lära mig lite om kameran, jag kommer ju ändå ha tid" Men den har alltid bara följt med. Jag har lixom inte kommit mig för..
Men i fredags när jag ändå var på hugget så bara öppnade jag lite och nu har jag lärt mig något, om effekter eller vad man skulle kunna kalla det. Men jag kan fortfarande inget om massa teknik, men en början är väl alltid en början!? Så nu kommer jag förstås i detta inlägg att lägga in lite sånt. Sen gör det väl sitt till att jag har kameran framme då jag ska ta 2 bilder till fotokursen den här veckan, ja du vet det jag skrev i inlägget sist.



Den här bilden kanske är lite skum, eller typ att den skulle kunna ses som sorglig, men jag tycker bara den är fin. Det är Signes ram med avtryck från i augusti som står på en byrå här i lägenheten.

I fredags var jag o Signe ute i kylan och kollade på de som åkte skridskor borta på Trekanten. Vi tog det soft, sen tog vi e sväng förbi gallerian i Liljeholmen och shoppade lite nya kläder till henne, helt plötsligt har alla bodys/ tröjor gått o blivit så kort i armarna.. efter det satte vi oss på ett fik och väntade in pappan. sen gick vi hem och fixade oss lite tapas.



På lördagen efter vi hade haft lite morgonmys och lekt en stund, drog vi in till söder på ett boxpass. Det var roligt som alltid.





Väl hemma blev det stora mat och bakdagen. Jag satte igång en ny surdeg i måndags och den skulle förstås testas..



Till middag hade jag bestämt att vi skulle göra Ravioli..



En pastamaskin hade väl varit på sin plats, men jag kavlade, kavlade och kavlade..



Det blev väl sådär, men fyllningen som Andreas hade gjort var god. Alltså Andreas har gjort bandspaghetti en gång tidigare och de blev tjocka som bara den. Tror jag åt typ 2 stycken och blev mätt. Så jag visste att jag var tvungen att kavla så tunt det bara gick, men jag kavlade väl lite för lite förstås så pastan blev tjock den här gången också, men helt klart godkänt. Men nöjd över resultatet? Njae, men nästa gång kanske vi får till det?

Sen satte jag igång med en cheesecake, en stor och redig en som skulle stå i ugnen ca 1 1/2 timme. Den blev god men sprack lite ovanpå..fast det gjorde inget för smaken..



Fint mönster va? Haha.. med lite fantasi så blev den ganska tjusig :)

Idag har vi varit hem till Jennie och Henke. Hon hade gjort Cupcakes så gott-intaget denna helg har varit aningens stort, men man ska väl leva också, som man brukar säga? 

Nu vet jag inte om jag har så mycket mer att snacka om, men såklart har jag massa bilder jag tänkte lägga in. Så då gör jag det..

Den här bodyn hittade jag på i fredags, kunde bara inte låta bli. Visst är den fräsig med så många fina djur och allt? Borde jag påpeka något om frisyren på hon i bodyn? Nää, den får tala för sig själv.


 

Nedan mina två älsklingar från i morse. (Borde kanske göra bilden svartvit? Det kanske skulle bli bra?) Fina är de i vilket fall som helst mina familjemedlemmar..



De satt vid frukostbordet och lekte flygplan medan jag skulle diska, men jag fotade visst istället..



Efter vi kommit hem från Jennie idag tyckte jag Signe kunde sitta still så jag kanske kunde få till den där kalasbilden, men hon ville inte sitta still.. Hon hade en stund tidigare fått en bit morot av mig i köket, den hade hon kvar i munnen länge.. ni kanske ser hur hon dregglar och suger/tuggar på den? 




Nu tänkte jag mig ett avslut på dagens inlägg och därtill sista bilden på mamman och flickan, den är från i fredags när vi kommit hem från promenaden. Nattinatt på er alla glada!



Nytänk..

Dagen idag skulle börja tidigt tyckte littfisen. Klockan var 04.00.. mamman var trött men lillan var pigg och sugen på en flaska välling och varför äta lite välling och inte passa på att tömma i samma veva.. Ingen konst men sen var hon piggare ändå. Prata och klättra i föräldrarnas säng för det var bara där det var acceptabelt att vara i denna arla morgon stund. Men sen somnade hon väl lagom till vi skulle upp, idag var första tillfället på Fotokursen jag fick i julklapp. Termometern visade -11 grader men vi som är härdade och har varma kläder stoppades inte av det. (Ni vet väl att det är kallare i Stockholm än i Norrland när det "bara" är 11 minus grader?)

Vi hade rekat vägen till Fotografiska igår och vi anlände efter ungefär 50 minuters promenad. De öppnade inte förrän klockan 10.00 så vi fick stå ute och vänta lite. Men i jämförelse med de andra på trappen vid entrèn så såg jag ut som en skogsmulle fullt påklädd, de andra var lite tjusiga. Men å andra sidan slapp vi frysa. Min tanke var att vi skulle hinna in och "svira om" samt ta lite mellis innan kursen började. Men nu när de inte öppnade förrän klockan 10 blev det brådis, så Signe och mamman ramlade in näst sist i kurssalen. Det var väl som typiskt när jag verkligen planerat att vara i god tid :(

Vi tog inte en enda bild, men pratade desto mer, jag hoppas och tror att det kommer bli några givande timmar med en proffsig "fröken" i en schysst miljö. Jag vill mest lära mig hantera kameran med tips och trix. Få veta varför jag alltid får med så fula skuggor. Kanske få lite hum om vad en bild kan förmedla eller inte. Det var förstås någon som ville lära sig ta bra bilder..hmm, vad är en bra bild kan jag tänka? En kanonbild för mig kanske du skulle tycka var usel eller förskräcklig eller? Jag tror som alltid vad gäller konst/musik/film på att vi tycker olika och att det är viktigt. Men den här kursen ska bli bra.. jag ska utvecklas! Jag kan bara inte bli sämre än vad jag är idag.

Lite av "frökens" snack idag är helt tvärt emot hur jag mest tar bilder idag så det är kul att tänka nytt! Att lixom utöka sitt tänkande.. kommma på nya ideer! En grej som ni säkert märkt är att jag ofta knäpper kort på nära håll. Jag vill se, därav. Zoomar gärna för att få närhet. Jag skulle mer än gärna knäppa ännu närmre "objektet" om jag bara kunde. Men det gillar inte mitt objektiv som jag har idag. MEN "fröken" pratade idag om att det finns fullkorns och kolhydrats bilder. Där kolhydratsbilden är den nära som bara är ett ansikte, där fotografen inte lämnat något åt betraktaren att tänka på/ filosofera om själv. Medan en fullkornsbild kan vara på håll och rörig men som sagt ge mer åt betraktaren. 

Men OKEJ, jag har hit till bloggen knäppt mest kolhydratsbilder på Signe för att jag vet att Norrlandssläkten inte är så värst intresserad av Stockholmsbakgrunder utan att ni bara vill se Signe.. eller hur var det nu? Haha :)

Ähh, det här var bara en grej vi pratade om idag och kollade på olikheter av, fast jag gick igång och blev lite taggad att testa. Även om jag inte hunnit testa så värst idag. Vi har fått läxa också, att ta bilder förstås, 2 bilder ska sändas in innan nästa kurstillfälle och dessa 2 bilder ska jag då vilja diskutera. Om jag går igång på en fotokurs kanske jag är mogen att börja plugga? Eller redo för ett nytt jobb? Eller bara komma tillbaka till sitt gamla och lära sig det man en gång var proffs på? Jag vet vad jag tycker verkar roligast men det håller jag för mig själv.

Men jag har ändå knäppt lite kort det ska jag erkänna. Ni får väl följa med och kommentera om det sker någon drastisk förändring.. gott eller ont? Fast som sagt jag vill börja exprementera mer med kameran och sen lära mig redigera också. Men ja, jag vet. En sak i taget. Och den här kursen är först och främst för våra barn. De ska finnas bilder tagna i deras uppväxt som stämmer överrens med verkligheten och som är levande.. eller ja typ. Bilder som ska vara blabla bla om 30 år. Ja jag vet, jag minns inte allt vad som sas, jag hade ju världens snabbaste Signe med myror i brallan med mig, så jag sprang/kröp väl runt och jagade henne endel också. 


Efter kursen tog jag en fika och värmde mat till Signisen innan vi skulle gå hemåt. Så jag tänkte lite.. Jag tar med Signe i bilden, men vad mer.. Ja vagnen, den får symbolisera att vi ofta och varje dag går långa promenader. På bordet står en latte som jag gärna vill ha under dagen när vi är ute i farten. På bordet syns också Signes fikapåse och hennes uppvärmda mat som jag har med mig i en begagnad barnmatsburk då jag alltid släpar med mig egen mat för jag är för snål för att köpa burkmat. Jaha, så var den bilden förklarad..



Men så tog jag förstås ett par till bilder innan vi gick hem.



Den stilen på bilder känner ni igen eller hur?

Hon är nyfiken också den lilla, grannarnas fika ser bra gott ut..



Innan vi fikade och gick hem så tog vi en sväng på museet också. Det var lite läskigt tyckte Signe, det var mörkt och lite skum musik, hon sa inte ett knyst där hon satt hopkurad i vagnen..



När vi gick hem var det fortfarande lika kallt och det snöade lite. Men innan vi var hemma sken solen. Jag tog nån bild..





Det är ett litet ishjärta, eller hur? Den nedre bilden alltså, den övre är ett tråkigt arrangemang av en såsigåsa.

Ja jag har faktiskt 2 bilder till som jag tänkte lägga in, tror de är från igår. Bara för att hon var så innerligt glad, som oftast men först tyckte vi vuxna att familjen skulle sitta och slappna av och mysa i soffan innan det var dags för nattning, men det tyckte inte Signe. Hennes ben gick i ett och hon kröp fram och tillbaka mellan oss och vi jagade henne från "cheslong till divan" (jag kan inte stava, som du märker..) Så då satte vi henne vid gåvagnen och sen blev det vagnrace av.. runt runt i lägenheten. Undra om små Signisar kan få träningsvärk? Men ja ni ser ju själva..



Det var jätteroligt!



Vet inte om ni la märke till det på bildena från fiket högst upp, men nu händer det olyckor och vurpor flera gånger om dagen. Ovan hennes högra öga fick hon en rejäl smäll igår. Ursh, det är konstigt att det inte blir fler märken och skavanker på lillisen. Men de tål väl mer än man tror, också är det väl så att man måste falla några gånger innan man är uppe och fixar det här med gång osv själv.

Shit jag måste bort till tvättstugan, Andreas var bort och hängde den och jag lovade att hämta den.. glömde visst. Godnatt!


RSS 2.0