Cykeltider hej hej Cykeltider!

Ja nu ska ni se! I söndags monterade vi cykelsadeln, provade att åka i garaget och runt huset när vi ledde cykeln, det var roligt. Men utan hjälm ingen cykling! Igår på lunchen tittade Signe och Andreas förbi mig på jobbet så vi drog och köpte en hjälm till lillfisisen. Farmor och farfar hade sponsrat i tidig 1årspresent.

Idag var det så dags på riktigt, att ställa in hjälmen var inget roligt. Men när vi satt fast henne i sadeln så var det inga problem. Hon skrattade när jag cyklade på min cykel brevid. Det var så kul att se henne :)







Det var roligt ända tills hon somnade, gojäntan! Inte för att det var trist, men vi tordes knappt cykla när huvudet bara hängde än bak, än höger o än vänster.





Lagom hemma på Sjövikstorget vaknade hon och fortsatte att le med tunga nyvakna ögonlock.

Ja annars är allt som vanligt här, jag jobbar och Andreas och Signisen har det gott och rår om varann på dagarna. Nu ska jag hoppa i duschen, har just varit och tränat och eftersvettningarna har precis gett sig. Fräscha jag.. Nattinatt!

Astrid Lindgrensbarnsjukhus

En vecka har passerat. En vecka går fort, jag har ju varit hemma och varit föräldraledig och Andreas har jobbat men på måndag är det jobb för mamman igen.

Moa var på besök i några dagar hon gick Zonterapiutbildning på Axelssons och jag var försökskanin nästan varje kväll. Skönt! Hon åkte hem i onsdags och vi myste in i det sista med en fika, med Moas resväska som bord men vad gör man inte?



Tack snälla Moa för allt mys, du vet att du alltid är välkommen hit till oss!

Sedan har vi hunnit bli riktigt oroliga för lillan också, det var i tisdags som hon inte var sig lik, hon var kinkig när vi var på öppna förskolan och hon ville bara sitta hos sin mamma och kramas. I vanliga fall får jag mest jaga Signe runt hela lokalen. Men jag tänkte väl att hon kanske var extra mammig eller nåt. På kvällen försökte jag få henne på bättre tankar och kollade om hon inte ville köra lite vagn, men nej hon bara grät. Trött tänkte jag och nattade henne. På onsdagsmorgonen så stod hon inte upp i sin säng på morgonen, hon satt ned. Konstigt, men hon hade väl ingen lust att stå..? Men så tog Andreas henne i händerna och försökte gå, men då släpade hon vänster fot. HJÄLP! Vi skyndade av med pyjamas och strumpa och såg då att hennes fot var alldeles svälld och röd på insidan. Fy vad jag kände mig dum som inte agerat tidigare, men vad var det? Jag hade ju inte sett något förrän nu? Ringde till Vårdguiden som tyckte vi skulle åka till Astrid Lindgrensbarnsjukhus vilket vi såklart gjorde. Jag tog med massa mat, fika och välling. Akuten tänkte jag, där brukar man få sitta länge har man ju hört. Men det som tog tid var bilköerna på Essingeleden. För väl inne på sjukan var vi undersökta och klar på en kvart. Inte för att vi fick någon diagnos, men det var skönt att ha visat upp foten iallafall. Och när jag tog av Signes strumpa för doktorn så var fotknölen mer svälld än den varit när vi var hemma. Hon tryckte och klämde men utan reaktion från den lilla, men när hon skulle stå på foten grät hon och lyfte upp hela vänstra benet för att slippa stödja på den. Doktorn kunde inte komma på vad det var? Inflamation i benet? Inflamation under huden? Bett? Doktorn ringade in det uppsvällda området och vi ombeddes hålla uppsikt så det inte blev större/ rödare eller så att Signe inte fick feber. På torsdagsmorgonen stod Signe upp i sin säng till min stora lättnad och sedan har den svullna foten blivit sig mer och mer lik hennes vanliga och standardfot och nu är det som innan dvs en glad snabb tjej som reser sig och springer runt och ska spana på allt, att sitta och kramas med mamma är nu inte det hon mest föredrar..

Rask över till något trevligare, VÅREN, det känns som de är här nu :) Linda, Ludvig, jag och Signe packade en fikapåse och upptäckte Långholmen här om dagen. Asahärligt!



Fast på kvällen var jag trött och förkyld och fick ligga i sängen och sova en stund. Sedan var det förstås dags att fixa och dona lite för igår kom farmor, farfar och Andreas moster med karl till stan. De var på Björn Skifs och Lennie Norman igår. O idag har de erbjudit sig att vara barnvakt. Jag har velat hit o dit, känns lite dumt att lämna bort det barn man fött fram till världen, men samtidigt så är det ju så som livet är. Men jag är inte van, att nån annan ska behöva ställa upp och ta hand om Signe för att jag vill göra något annat än att vara med henne. För jag vill vara med henne, jag älskar ju min bäbis. Fast visst kan det erkännas att jag ibland saknat att vara bara jag och Andreas, sitta på en restaurang och äta och prata läääänge. Men nu har jag gått o blivit förkyld så ingen mat smakar nåt, men något annat jag också alltid tyckt om är att gå och lyssna på musik. Så nu har vi bokat att gå på Nalen och lyssna på Sator ikväll. Sator är mina gamla favoriter sedan högstadietiden. Jag har inte följt dem till pricka, men har ändå endel skivor och har sett dem när tillfälle getts. Så ja nu ska jag o pappan ut på lokal ikväll. Fast när spelar de? Jag är ju van att somna vid 23 på lördagar i soffan.. haha :)

Hoppas ni får en trevlig helg! Nu måste vi styra upp den här lördagen! Hepp så länge!


Signe.. -Åland check!

Bästaste Karin och David är i stan, de har varit och gjort ett 3D på bäbisen i magen. Å skojjiga som vi är så drog vi till Åland en sväng idag. Det har varit skoj som alltid, sist var i Augusti 2010, precis innan Signis flyttade in i min mage å nu har ju Karin en liten inneboeende. Tänkas vad som händer :)

Jag väckte Signe strax efter 6 imorse efter en natt med lite sömn, ja tänkte att det skulle bli en dag med lite gnäll men vi har alla haft det skrattande busigt, mest hela tiden. Det finns endel att upptäcka på en stor båt..

Om man har med sig egna ägg så kan man spela för alla som inte vill lyssna på finsk karaoke:



Om man kryper runt i fönstret så får man lustig frisyr, för där sprutar det in luft.. å det är roligt!



Om man reser med matvrak så blir man lätt uttråkad i restaurangen, men får man bara en liten servett så blir det aningens roligare..



Fast de hade ganska god mat för Signisar, parmesanost, potatisgratäng, räkor och massa annat gott. Glassen smakade också gott, men säg inget till nån för sånt ska man inte äta när man är liten..

Å sen hade de ett väldigt roligt lekrum, även om någon av de större barnen kallade Signe för bäbis :(  Å inte tyckte att Signe skulle få vara med å köra tåg. HUH, sa mamman och slängde ut alla andra ungar så bästaste Signe fick allt för sig själv :)



Det var inte sant, men så kände jag en sväng. Shit vilka otrevliga ungar! Å medan föräldrarna till de flesta andra barnen bara satt och inte sa ett knyst i något hörn, ja vissa barn var till o med där själva. Tur att jag var där och fick styra upp! "Alla barn får leka", "Nej det är inte dina grejer", "Ni får turas om", "Ni kan väl leka tillsammans" osv. Jag kanske inte är som man ska vara som en förälder? Jag passade på att leka lite själv också förstås.

Signe tog plats i köket, hon sa att hon verkligen ville bli lika duktig som sin pappa på att fixa o dona i köket. Fast hon sa också att mamma var bättre på att diska, vad hon nu menade med det?



Nej vet du kära du, nu ska jag sluta. För alla sover redan och jag somnade faktiskt i soffan förut. Så då sa Andreas att det var läggdags, men det var visst snart en timme sen.

Bara en sista bild:



Nattinatt!


En klänning på önskelistan

Ja, om man inte önskar sig det man vill ha så kan man ju inte få det heller eller hur?
Den här klänningen sa Signe att hon önskade sig.. jättemycket..



Tips! Den finns på Polarn o Pyret.

Min lilla säl

Nu ska jag vara lite mer ordentlig än sist, bifoga lite bilder och ge er helgens BÄSTA recept!

Idag har det varit ett fantastiskt väder och vi har såklart varit ute och njutit. Vi gjorde kaffe och fika påse. Signisen somnade när vi gick men vaknade när vi skulle fika, vi var borta vid mälaren och hade det mysigt. Men då det var ganska varmt och fint så hade jag inte tagit på Signe några "tussar" på fötterna och då hon inte ville ligga i vagnen så gav jag henne mina handskar. Å jag tyckte det blev jätteroligt, det blev en liten sälSigne :)



Visst ser det ganska lustigt ut? Passade såklart på att ta några fler bilder när jag ändå var i farten. Och där jag även hann ställa in kameran något efter att säl-skratt attacken gett sig.



Förra helgen var vi på shoppingrunda, alla var glada av att få åka och shoppa..



Och som jag påpekat tidigare så är hon den lilla väldigt förtjust i skor, gissa om det blev lycka över att få ett par gummistövlar?



I helgen har vi annars varit på gymmet och boxats som vanligt, vi har frossat i god mat och jag har bakat. Hade en plan att jag skulle hinna sy upp en gardin till köket också, men det får bli nästa helg. Jag har lixom inte prioriterat det. Undrar för övrigt hur det ska bli, med gardinen alltså. Jag har köpt VäRsTa sortens tant-tyg med rosor, jag fick ett infall och hoppas nu bara på att det blir lika schysst som jag hoppas, den som lever får se..

Signe har använt fler av mina gamla tröjor som jag hade när jag var liten, det är roligt och både jag och pappan diggar det. Som den här till exempel:



Ja, LITEN MEN TUFF :)



Jo, det var det där receptet jag bara måste dela med mig av också. Det är Andreas som gjorde fredagsgottis i fredagskväll. Glass! Me like!

Skala och frys in hela bananer.
Ta 2 st och kör tillsammans med 1 matsked kakao och 1 matsked mörk rom. (Tillexempel min favvo "Matusalem".) Mixa alltsamman i matberedare, först ser det ut som om du håller på att göra negerbollar. Men efter en stund till så blir det glass! Häll upp i skålar och toppa med grovt hackade cashewnötter och sötmandlar. Det var toppen gott, så gott att vi gjorde glassmys-gotta även igår lördag.

2bananer blev alldeles lagom till 2pers. Ganska nyttigt också om man jämför med köpeglass som är full med socker och annat kollijoks.

Nu ska jag kolla på "Så ska det låta"

Ha det så bra till nästa gång vi hörs!


10 månader och pottanvändare

Hej hej!

Nu har jag jobbat en hel vecka och en dag. Å det är faktiskt ganska roligt. Alla har varit så varmt välkomnande å jag tycker det är roligt att få tänka på annat och få saker gjorda som inte bara har med min lilla stjärna att göra. Å att få gå på toaletten själv kan vara ganska skönt, förlåt min lilla skatt. Fast när jag kommer att tänka på min lilla Signe så tar jag fram en bild i telefonen och ler, sen jobbar jag lite till :)

10 månader blev lillfia i tisdags också, tänk vad tiden går och idag kissade hon på pottan för första gången. Jag kommer att höra av mig igen. Men nu vill jag mysa i soffan med pappan min alldeles egna prins.

Trevlig helg!

Adjöss föräldraledighet!

Ja nu är det dags, imorgon ska jag snöra på mig skorna och gå till jobbet. Det kommer att gå fint, nu är det pappans tur att ta över. Hur det känns? ..det tänker jag inte skriva.. ska jag inte få vakna av att lillan står i sängen och ropar mammamm?



Men nu är det så här det ska vara och egentligen ska jag inte klaga, jag har en pappa som tycker som jag att det ska vara rättvist o det är inte mer än rätt att Signe får rå om sin pappa heller, men i mamma hjärtat svider det. Redan nu.. innan jag har gått. Matlådan är fixad, passerkortet framlagt och ja klockan är ställd på alarm.

Plockade fram en gammal tröja efter mig igår med texten "Jag är oskyldig" den hade Signe på sig igår. Retro så det heter duga och vältvättad och mjuk. Jag borde kanske leta reda på en gammal bild när jag hade den på mig och sen sätta in den bredvid Signe när hon har den på sig? Det vore väl nåt? Det är faktiskt den hon har på sig i spjälsängen på bilden ovan, men jag har klippt till bilden som jag just la in så texten syns inte. Om hon är oskyldig den lilla tösen? Njae, idag har hon fått ner persiennen i köket, skrikskrattat så folk blängde på oss på lunchen när vi var på fotografiska, lärt sig få lös tallriken med sugpropp och vänt den upponer.. men i det stora hela är hon väl oskyldig :)

På återseende!



RSS 2.0