Tjejshopping

Hola!
Nu börjar det ordna upp sig, har varit förkyld och snorig sen i förra veckan. Det är ju som typiskt när jag och Signe skulle ha mysdagar eller det vill säga att jag är föräldraledig den här veckan. Signe har varit likadan så vi har väl hostat i kapp och snorat upp ett stort paket Lambinäsdukar men som sagt nu börjar vi se slutet på den här förkylningsresan. Idag festade vi till det med en shoppingdag. Vi har haft så roligt! Vi har skrattat tillsammans massor och vi har provat de flesta barnsandaler du kan tänka dig. De ända som satt som ett smäck var förstås ett par Eccosandaler för 599:- fast då blev mamman snål så Signe har fortfarande inga sandaler..



Det har varit ett fantastiskt väder sen förra helgen då syrran och gänget var här på besök. Det var fint idag också men värmen har lämnat oss något. Bilden här ovan och den som kommer nedan är från i söndagsmorse när vi hade morgonmys på balkongen.



Igår fyllde bästaste kompisen Ludvig 1 år, hans mamma Linda hade tagit ledigt så vi var till Aspuddsparken och hade det så mysigt. Det kändes nästan som förrut när man lallade på sådär dagarna i ändå, även om jag måste erkänna att jag uppskattar att vara hemma mer nu när jag jobbar. Nu känns det mera lyxigt nästan som när man gick i skolan och skolkade.. När jag var föräldraledig på heltid var det lixom bara så det var, jämt hela dagarna.



Det är förträffligt roligt att det finns sånna dära parker, med djur som man får gå in och klappa och sen kan man sitta ned med eget fika eller om man köper något. Det finns toaletter och lekrum och allt är gratis. Härligt! Signe pratar på som alldrig förr och djur är spännande även om hon blir lite skärrad när de kommer för nära och jag inte är alldeles brevid. Det är så roligt att se, jag vet att det har sagts förr men utvecklingen man ser mer och mer dag för dag är så kul. Inte för att jag vet vad hon babblar på om, men hon tittar och vill gärna att man svarar. Vi stojjar och skrattar och har så roligt tillsammans :)





Morsdag har det också varit jag fick inget paket eller en cykel som jag gärna hade velat men en fin bukett och en ny sportbh, vad mer kan man önska sig?



Vi har haft storkok på barnmat också även om lillis nu äter vår mat mer eller mindre jämt. Jag tycker det är så skönt att det finns kuber fulla frysen med mat som jag vet bara är att plocka fram och värma. Jag är inte sådära duktig på att äta riktig mat och det är väl så att jag hoppar över lunchen emellanåt när jag är hemma.  Å finns det då riktigt shysst mat att plocka fram så känns det bra i mammahjärtat. Kött, fisk, färs, gryn, grönsaker och mos av alla de slag så finns det ju där utan att man behöver fundera på det.

Potatismos med smör, det är bra gott det :) Vem fasiken tycker inte det?



Mmmm..



Ja just nu kom jag på att jag har kuliga bilder i mobilen, men jag ids inte börja ladda ner några. Jag är trött och min älskade familj sover redan så jag ska borsta tanden och krypa ner jag med. Sen hörde jag på nyheterna att det varit ännu en jordbävning i Italien. Jag bara måste mezza med bästaste vännen Eva som bor i Florens. Jag blir ju så orolig.. ursh och fy. Inget ont får hända. Man ska vara glad att man har sina vänner, nära och kära!

Tack för idag.. Undra om vi ska ta ännu en shoppingdag imorgon? Det vore ju fint med ett par sandaler. Kanske är det bara jag som är besvärlig och petig. Men jag vill inte ha nåt tjaffs, dravvel, rosa Hello Kitty shit! Jag vill ha riktiga pjuks till en cool brud! Hej hej!

Tillsammans är roligare :)

Ja så var det kväll igen, söndag och vår lilla familj är ensamma efter en så himla underbar långhelg! Det är sånna här dagar när man vinkat hejdå av sina nära som man får sig en tankeställare och funderar.. Varför ses vi så sällan? Varför kan vi inte bara bo nära och umgås tillsammans oftare när vi har så trevligt, mysigt och underbart när man får vara tillsammans med de man älskar mest?

Fast det skulle inte bli samma sak ändå, för det är ju vid sånna här träffar alla verkligen är tillsammans, annars finns det en vardag då alla ändå har fullt upp med grejer och ändå inte hinner ses såhär tight.. Ja nu ska jag inte sitta här och kuckilura om det, vi ska inte flytta till Norrland. Inte nu i vilket fall o vad som händer senare vet man inget om. Som StigÅke uttryckte sig, om man inte säger Hejdå och skiljs så får man ju inte tillfälle att komma tillbaka och träffas å så är det eller hur?

Vi har varit ute dagarna i ända, vädret har visat sig på sin bästa sida. Som jag berättade sist så skulle vi till Skansen i fredags. Det var spännande för de små och mysigt/roligt för oss andra. Vi knallade på som man gör. Loke var kartläsare, vi spande in djur o karuseller, käkade och knallade på lite till.



Jag täker inte berätta mer ingående, jo jag kan säga att en mås snodde StigÅkes kycklingfilé.. men annars så får Skansenbilderna tala för sig själv. Signe sov enheldel i vagnen däremellan skulle hon knata på själv. Det är väldigt intressant att gå runt och stanna och verkligen tokspana på folk.. haha jag vet inte vad hon kan ha fått det ifrån? Jag hoppas att jag själv är lite mindre tydlig när jag glor på folk. Haha.





På fredagskvällen kom Moa och Micke. O på lördagen på Majs namnsdag, Signe heter det i mellannamn hade vi 1årskalas i repris, för släkten.

Jag kommer nu att lägga in några bilder som förklarar svårtheten i att få till bilder på barn, let´s start



Tanken var att de skulle titta in i samma kamera samtidigt, men det var som sagt mer roligt än enkelt :) Å vaddå? Jag tycker det är lite charmigt också, när det inte är 100 o "överstajlat" Det här blev lite mer på riktigt eller hur?

Det öppnades paket och se klänningen.. Den som Signisen önskade sig tidigare här på bloggen;



Vi fikade bullar, kakor och tårta, precis som sist och som sig bör på födelsedagskalas



Sen gick vi till Blomsterdalen och lekte. Vi flög drake, blåste bubblor och Signe somnade en stund. Lördagen var trots all kärlek inte hennes bästa dag. Hon hade feber och var lite kinkig. Kan det vara tänderna måntro? Mammas hjärta, så fort allt inte är tiptop så tror jag att det kan vara tänderna, det har vi trott sen hon var 6 månader ungefär. Jag verkar inte få in att hon kanske precis som mig själv och alla andra kan ha dagar när man är lite matt och allmänt irri på folk som inte gör som jag vill..Huh! Nog om det vi hade en härlig dag och hon var trots allt en glad tjej mest hela dagen.



Idag söndag har vi också varit på upptåg. Vi gjorde sallad och tog med oss fika, besteg "berget" och hade det skoj..



En bild där alla är samlade faktiskt.. Signisen ser man inte men hon ligger därborta i vagnen och sover.



Nu är den här helgen som sagt till ända, imorgon är det jobb igen och nästa grej att se fram emot är väl midsommar? Fast egentligen finns det så mycket saker man kan längta till och se fram mot.. sånt som man inte värderar lika högt. Som roliga skratt i vardagen? Superpulsen på träningspassen? Att få vara föräldraledig var 5e vecka (startar nu på torsdag igen!) Få känna sig uppassad med kärlek och god mat av sin prins? Glädjen när min pappa ringer, glädjen över att han finns kvar? Kompisar som lättar upp och som man har men ibland tar för givet? bla bla bla.. jag surrar jag men ni vet hur jag är. Fast jag längar efter att ha saker satta på datum i almenackan, händelser som närmar sig och som man lixom kan räkna ner till. Det ända jag nu ska räkna till är antal minuter jag kommer vara uppe till idag. Jag måste skynda till tandborsten o sängen jag börjar ju tidigt imorgon och har man varit ledig så här många dagar ska man komma till jobbet med massor av energi och sprida glädje. Det tycker jag och sån är jag. Go`natt!



 

Ishockey, familjemys och sol!

Läänge sen igen! Jo men inte kan man sitta här och dåsa när man kan göra massa andra saker som att jobba, gosas, träna och vara ute i vårens grönska?

Men nu är det typ helg, ledig pga av röd dag idag och har tagit semester imorgon fredag. Eller det är typ fredag idag fast inte förrän jag somnat o vaknat kan man säga.. ja du fattar, det är sena kvällen som oftast när jag kommer på att jag ska göra ett inlägg. Ikväll hade jag dessutom inte tänkt så långt men efter att jag borstat tanden hittade jag datorn på, så ja då kom det här till. Vi får väl se vad det blir? Jag tänket mest säga.. -Hej hur är det med dig? Allt bra?

Med oss är det toppen! Vi har Norrlandsbesök och idag har vi lekt och busat för hela slanten och det ska vi fortsätta med ändå till på söndag! Catrin, Tobbe och barnen kom hit med bil, Lena och StigÅke kom med tåget och imorgon kommer Moa och Micke. De bor i lägenheten som föreningen har som man kan hyra. Det är hur bra som helst. De har nattat och jag har förberett och bakat lite till Signes Norrlands 1års kalas på lördag :)



Jag fick via sms på förmiddagen idag höra att Lilja sagt att hon "älskar Åsa" och de ska bara veta att gammoster älskar dem också!



Även den nyaste lilla snyggingen Lova. Liten fis som inte är så liten men iaf :)



Imorgon ska vi till skansen och dra en apa i svansen.. kanske blir det en berättelse om det en annan gång?

Annars då, jo kompis Jennie har fått en liten bäbis. Det blev en tjej, så Signe har nu en nyfödd liten polare borta i sjöstan :) Välkommen till världen och GRATTIS till hela familjen!!

Här hemma på grönagatan, är det toppen som sagt. Det blir endel fotboll på dagarna..





Man kan väl säga att fotboll är hetaste grejen just nu :)

Det var länge sen jag gnällde om hur det är med allt eller hur? Det kanske är för att jag inte har nåt att gnälla över? Ljuset är här och jag bara älskar våren! Det slog mig idag att Signe sen en tid tillbaka också sover hela nätterna utan en endaste liten vaken stund. Igår somnade hon väl som vanligt runt 7-8 och imorse väckte Andreas både mig och henne 10 i 9 med Smoothie på sängen, sånt gör fina tjejer GLADA :)



Nej du, nu ska mamman natta och vakna när klockan ringer för imorgon ska vi som sagt iväg till skansen och hitta på rackartyg!



Jag och alla de små, de som vill vara vuxen får vara det vi andra ska springa runt och ha roligt! Godnatt vi hörs och ses!!


Signe 1 år

Så var dagen inne, första födelsedagen avklarad. Min lilla bäbis är 1 år, är man 1 år är man nog ingen bäbis längre..



Men du är lika älskad nu som när du tittade ut och kom ut i stora världen för att göra mig och pappan till lyckliga föräldrar :)



Du var något nytt för oss, ett litet barn som vi aldrig sett förut, du må tro att vi var nyfiken på dig..



Fast det var inte alltid så lätt, speciellt inte i början innan vi lärde känna varann på riktigt..



Du försökte väl på ditt sätt göra dig förstådd och vi försökte på vårt sätt..



Stackars liten Signe, mamman och pappan visste kanske inte alltid hur vi skulle göra dig glad..



Men du ska veta att vi försökte på alla sätt och vis..



och du ska veta att vi alltid kommer att ta hand om dig..



 finnas här och stötta dig..



Alltid, alltid ska du veta att du har en plats i mitt hjärta..



Det var en liten resume om vad som hände där i början, men nu känner vi varandra :) Du har hunnit bli 1 helt år, det känns som vi alltid haft dig här samtidigt som jag minns det som igår när du skulle ut, det tog sitt 1+ 1/2 dygn sen jävlar tröck jag till för allt vad jag hade och då kom du hit till oss, livs levande och den finaste bäbis vi någonsin skådat!

När du föddes i fjol sa pappan att det var den första riktigt fina dagen i maj och det har varit toppenväder även idag



Signe vaknade runt 7 imorse, då hade jag redan hunnit baka ett par marängbottnar, de skulle stå i ugnen 1 timme sen skulle man stänga av värmen men låta dem stå kvar. Jag ställde larm för att kliva upp och stänga av. Men jag stängde av larmet och somnade om. Men precis innan Signe vaknade så rusade jag till ugnen och hann rädda bottnarna till tårtan. Kan ha varit det hon vaknade av, för annars sover hon typ till halv 8 -8.

Vi lyfte över henne till vår säng för att mysa lite, det började med att hon lånade min mobil.. hon vet att hon inte får, man kanske kan se det i hennes ögon?



Sen kunde jag inte hålla mig längre så vi satte igång med paketöppningen :)



Det var jätteroligt! Fin morgonfrisyr eller hur?



Hon höll på ganska länge, pillade på snörerna, drog i papperet, skrattade och ramlade omkull :)





Klockan 13 kom gästerna, det var Jennie och Henke, Sofia, Micke, Seved och Henke, Simon och Edvin, Linda och Magnus och Ludvig. Jag tyckte vi hade det trevlig och det tror jag alldelses säkert födelsedagsbarnet också tyckte. Vi öppnade paket, fikade, lekte och hade sångstund sen fikade vi lite till :)











Det finns tårta kvar om ni har vägarna förbi, Andreas säger alltid att jag måste fixa till ett helt kompani.. Men tänk om det hade blivit snålt? Nej vet du vad, Jag gjorde 2 tårtor. Marängtårta Mojito, supergod!



Haha, det där är ju samma tårta på bilden, men det finns iaf en till.. haha :)

Glömde att blåsa upp ballongerna som vi köpt, men det blev en lyckad tillställning.. När sista gästerna gått, var lillan så trött så trött.. jag satte henne i vagnen och vi gick ut i det fina vädret och hon sov kl. 17.07 då hon precis blev 1 år gammal!



Nu har jag nog dränkt dig i bilder och snackat och tjatat om både det ena och andra.. det är väl tur att jag ska jobba några dagar så jag inte hinner blogga.. Så du får vänta några dagar tills vi ses igen!

Tills dess ha det gott från oss! Kram & Hej!




Förberedelser..

Klockan är kvällning, mamman känner sig nöjd. Har bakat och slagit in paket.. imorgon blir Signis 1år! Jag kommer att blogga om det senare men nu tänkte jag bara skriva av mig lite. Jag har varit hemma med Signe torsdag och fredag då pappan varit på konferens. Vi har fixat o grejsat. Vi var till bästaste Micke i torsdags, han fyllde hela 40 år han bjöd oss på lunch sen gick vi ned till sjön och fikade och lekte på golfbanan, det var ju sån himla fin gräsmatta just där ;)





Hon har hunnit med vurpan med stort V så nu har hon blåöga. Men vad kan jag ha gjort anorlunda? Hon vill gå själv, det går fortare och fortare och däremellan görs det några vurpor. Som den som gav ögat, den gick fort som attans rakt in under vagnen.. det var ledsamt nån minut sen gick vi till lekparken och gungade. Sen har hon inte gjort nån antydan om att det gör ont eller så men det kanske inte är så tjusigt? Men huvudsaken är att hon inte gick sönder på riktigt!

Idag har vi varit på shoppingrunda, dels köpt nån present till älskade lilla vännen. Dels köpte jag ett sittskydd till vagnen, vi fick åka till Bromma för att hitta ett som dög, det känns som värt att ha ett sånt. För just nu kanske inte hennes skor är så himla smutsiga.. men det kommer nog bli dagar då hon vill plaska på och sen åka vagn? Å då kan jag bara ta lös och tvätta skyddet och inte behöva montera ned hela vagnen. Det känns bra för mig. Jag kollade efter generella på nätet, men insåg att jag fick ett nytt Emmaljunga som jag vet passar för bara en liten slant extra.

Nu är det nattning! Måste vara pigg och alert på födelsedagen imorgon. Hua ett år sen, ett år sen jag vid den här tiden stundom försökte ligga i en säng på SÖS och stundom stod i fönstret och stirrade, trots morfin och Bricanyl som skulle få mig att sova och vila mig innan det stora racet satte igång på allvar, men det funkade ju sisådär. Jag minns det som igår samtidigt som det känns jättelänge sen.. ÅÅÅ nu känns det som om det var mysigt, men det tyckte jag verkligen inte då. Jag förstod inte då heller att jag snart skulle ha fött en bäbis, en liten tjej som är det bästaste jag har i hela världen :) Blir lite rörd i hjärtat när jag tänker på det.. Kanske borde skriva vidare men det lämnar jag åt ett annat tillfälle.


Bilden nedan är från i morse, jag har ju börjat att ge henne Andreas tandborste när han är borta för att hon tycker att det är så roligt, att göra lika som mamma lixom, samtidigt som hon är lugn en stund så jag också får hålla min mun fräsch. Man kanske tror att hon bara står och har tandborsten där i munnen, men hon för den fram och tillbaka, ut och in och på ska den vara annars blir hon grinig och surrar hela hon själv som en tandborste. Imorse var inget undantag, bara det att jag nu fick vänta på min tur.. Kanske borde jag köpa henne en egen. Men, hon har ju inte ens fått nån tand.. så det får vänta :)


Skogen gör mamman glad

Uj nu var det ett tag sen sist. Men vi har haft annat för oss. Signisen och jag tog tåget till Norrland förra måndagen. Vi softade runt och på onsdagen lämnades lillfia hemma hos farfar för då var det dags för mamman att ta på sig sina gröna kläder. Jag har varit på övning och det var som alltid roligt och lärorikt. Har mött många nya bekantskaper och det har känts okej att vara ifrån min skatt några dagar. Inte asaroligt men okej. Men fasiken vad det var mysigt att kramas när vi sågs igen på söndagen! Hur kan man älska en liten tjej så in i bomben? Jag var trött och sliten och då Andreas kommit upp med bilen så hade jag en förhoppning om att få sova mig pigg i bilen påväg hem till storstan, men där hade vi lite delade meningar.. vilket resulterade i att jag sjöng barnvisor många mil genom vårt vackra land.


Åter på jobbet måndag morgon var jag lite vimelkantig och i huvudet var jag nog kvar lite i min befattning från skogen. Vi fick lite telefonkö och istället för att säga "nu gör vi ett ryck med telefonen" uttryckte jag mig "NU svarar vi i telefonen, frammåt.. Klart slut" Sicko! Men så kan det gå..

Igår var det valborg, jag minns förra året då jag tjatade om att jag ville åka ut och kolla på brasor. När vi väl satt oss i bilen och åkt runt lite minns jag hur jobbigt det var att sitta still i bilen. Inte kunde jag ana då att en vecka senare skulle vi ha fått vår bäbis. Således närmar det sig Signes 1års dag. Helt galet, var tog det här året vägen? Jag är morsa till ett barn som är 1 år, huga vem kunde tro det för 2år sen? Inte jag iallafall :) Men det är som jag sagt många gånger det bästa som hänt! Jag ÄlSkAr min busiga lilla familj!



Vilket väder det varit de senaste dagarna :) Våren är verkligen här, det blommar och grönskar. Idag har vi gjort ett ryck ute på balkongen, oljat in möbler och golvet. Vi är inte riktigt klara det blir vi först när det växer och grönskar även där.

Igår var det halvdag på jobbet när jag kom hem gick vi ut i lekparken. Det har nu fått en helt annan innebörd att gå ut med Signe. På med skor och kanske sitta lite i vagnen, för det här med att hon nu går själv gör det mer som en upptäcksfärd. Inte kan man ana att det ska vara så spännande att känna på gräset, dra fingrarna genom sanden.. att gå en bit ramla ner på rumpan och hitta alla möjliga grejer som man gärna helst skulle vilja smaka på.



Andreas fick lite egentid på hojjen, men han kom förbi och Signe sken upp.



Innan jag kom hem hade förstås pappan fixat lite käk till mamman. Han hade också lyckats tappa bort Signe en sväng. Men hittade henne..



Ute på balkongen där hon klättrat upp under bordet och var i full gång med att läsa.



Jo, men nu har jag åtminnstonne uppdaterat lite här på bloggen. Det känns så kul att göra det och kul när man får kommentarer. Fast mest är det för vår egen skull, jag blir glad av att kolla tillbaka på vad vi gör och se bilder på hur Signe växer. Man lever så i nuet och det är först när man ser bilder i "serie" som man verkligen märker att.. ja det händer endel :)

När jag träffade och lärde känna Andreas så fick jag komma i bekantskap med bricka. Alltså vi har väl haft brickor i min familj också, men han använder bricka ofta när det är fika dags. Så jag har också gått och blivit brickanvändare. Signe hon är också brickanvändare.. ja det här kanske vart ett sidospår men jag har förstås dokumenterat detta.. haha, således kommer här en fika bild



Nej nu ska jag ge mig, packa träningsväskan och ta fram kläder till jobbet imorgon sen är det väl dags för söndagsmys på en tisdag? Kram och bus på er allihop!


RSS 2.0