Att tugga på en penna..

Ja vem har inte kommit på sig själv med att göra det.. alltså jag vet inte om jag gjort det på ett tag men jag vet att jag definitivt gjort det.. man har funderat och tänkt, när man gick i skolan.. ja typ så.

Signe "hittade" en penna som verkade god..



Det gick väldigt fort, det blev tyst också.. ja det syns kanske inte så mycket men jag kände, men ojoj då typiskt. Nu mer finns det inga pennor i Signehöjd, tror jag..

Kom på mig själv idag att jag inte bloggat ett tag. Nu har jag försökt en stund ikväll men det verkar ha varit nåt knas med sidan, det har gjort att mina tankar blivit lite tröttare, vilket kan hända gör inlägget sisådär segt? Jag har kollat på bilder om jag har fått någon bra att fastna på mitt minneskort i veckan, men det är mest Signis som vanligt och kanske inget ni inte redan sett?

Vi var ute på endel upptåg i förra veckan, sånna här mysiga promenader. Shit vad jag kommer att sakna dem sen när jag börjar jobba.. Vi har vandrat endel själva, vi har dejtat våra mamma&barn kompisar och spatserat gata upp och skogsstig ner eller nåt sånt.



Egentligen skulle jag och Signe tagit tåget upp till Norr i helgen för 2-års kalas, men det blev inte så. Vilket känns supertrist nu när helgen och kalaset börjar närma sig. Fast jag vill ändå försöka få till en resa innan jobbet kallar. Innan Signe föddes hade jag först bestämt att jag skulle börja jobba i januari, jag hade ingen aning om vad jag skulle fylla dagarna med och såg framför mig att jag skulle hinna åka hem till Norrland massor med gånger och besöka flera andra kompisar och städer. Nu har jag velat och flyttat fram när jag ska tillbaka till jobbet, så många mamma& Signe resor till Norr har det inte heller blivit, kanske inte en enda när jag tänker efter. Hur många andra kompisar och städer har vi hälsat på? Ja n0ll. Har jag haft det svårt att fylla dagarna, har det varit långtråkigt? Nej knappast, verkligen inte.

Trist inlägg, men jag är en trött tjej. Så jag slänger in handduken för ikväll. Hoppas vi ses en annan dag!



Jag är bara för dum vad gäller detaljer i bilder.. jag kan inte låta bli att lägga märke till.. ja ni ser den gröna Carlsbergsbilen på det här kortet. Men det bjuder jag på och tackar snälla Linda för att hon tog bilden, det gäller att skynda när man har med småttingar att göra. För i nästa stund är inte gunghästen nå rolig, å då blir det ju ingen bild.


Lite upp o ner



Ja så kan det bli ibland när man busar, lite upp o ner :)



Har inte skrivit på några dagar, har haft sånt familjebegär, typ som när jag precis blivit gravid med Signe. Jag bara vill vara nära, kramas och snusa in mig i de jag älskar mest.. min familj, ja de som finns närmast :)
Men nej gå nu inte för det och tro att jag är på tjocken, för det är jag inte. Inte vad jag vet iaf.. Tjock kanske? Men inte gravid.

Helgen kom och tog slut lika fort. I fredags fixade vi middag till Micke, jag o Micke skulle gå på Bio och jag kände mig lite snål för att käka ute innan. Å då sa kocken här att han skulle fixa mat hemma hos oss innan istället. Sagt o gjort, klockan sprang på o vi som inte ens hade bestämt vilken film vi ville se, velade. Funderade och det slutade med att vi inte kom iväg på nån bio. Det blev ett par öl ute på Söder ooo det var så roligt. Inte för att jag blev berusad eller så, mer för att få fixa sig lite o snacka o skratta o inte börja fundera på om jag glömt att lägga Signis. Nej för hon var ju hemma med bästaste pappan. Vi satt rätt länge o snackade skit i fönstret på en pub på Götgatan. En mamma i vår föräldragrupp gick förbi o jag kände mig som alkismamman, hon kan ju inte veta att jag inte brukar sitta där så ofta. Sen duggade det kändistätt å jag som inte varit ute i svängen på ett tag kände att det var skoj. Vi funderade på att dra iväg o Bowla men det blev en sväng till ett Bowlinghak för att inse att det inte blev nån bowling. Det var skönt att lägga sig när jag kom hem, helt slut efter att fått komma ut i natten o lufta sig lite.

Apropå kändis så såg jag o Linda Mr L. Winnerbäck på Polarn o Pyret när vi var ute på förmiddagsprommisen. Han ville inte gå med i kundklubben. Men jag å andra sidan borde snart ha shoppat mig till en stor bonuscheck?

På lördagen blev det förmiddagsboxning. Attans vad vi slogs å hade skoj. Lillis var som vanligt världens duktigaste o finaste på Minisats, lite skryt har ingen dött av eller?

När vi hade varit o tränat föreslog jag för pappan att vi väl kunde ha en "Hur härlig lördag som helst" där vi också kunde snygga upp oss, för det är vi sämst på i vår familj. Alltså vi är ju hel o ren. Men det är ofta vi äter middag i strumplästen. Sedan blev det middagsplaner o fixande. Av massa mat o rätter gjorde jag rotfruksgratäng, för på den nivån ligger mina kockkunskaper. Andreas han skar o hackade o kokade o stekte o förberedde i massor, jag lekte med barnet. Det blev mat o tilltugg o efterrätter till sent, och ja om vi var uppsnoffsade? Njae, den lilla grejen missade vi, men visst är det skönt att vara lite som man är också? Jag är väl en liten tönt i rosa långkalsonger? Som somnade i pappans knä i soffan. 2 sena kvällar är inte min melodi.. längre.



Igår hade det snöat och vi var ute nån timme. Lekparken var full med leksugna barn OCH vuxna. "Hoppa av pulkan! Nu måste pappa få åka"
Man hör endel om man har långa öron. 



Vi har ingen pulka här i Stockholm till Signe så hon fick nöja sig med att titta, fast hon somnade ganska omgående. Å det är konstigt vad glad man kan bli av lite snö, men det bli så ljust och är det vinter så kan det väl få vara lite snö?



Sen var vi inne och lekte hela dagen. Vi lekte med bollarna..



Busade med pappan..



Ramlade och behövde lite handtag för att komma igång igen..



Jag hade en liten fotosession som allt för ofta, det blir svårare och svårare att hinna få till nåt.. Hon är snabb att hinna för nära framför kameran, vilket jag bara ska visa med bilderna nedan..



fast det kanske är jag som är för seg, men jag väntar väl som alltid på den perfekta bilden..



Kvällen avslutades med ett bad för lillan och jag kollade på nån skum serie på tv, minns inte ens vad den hette.. "Riktiga människor" ? Kan ha varit nåt sånt.



Det var helgen som gick. Idag är det måndag, snart tisdag.. herre je, jag måste hoppa i säng. Det går inte att vara tröttis när man ska på kyrkis, det hade vi tänkt imorgon. Idag har vi varit på Cafè Glada barn. Signe lät lite rosslig i halsen när det var nattdags, jag brukar inte bry mig. Men idag var typ alla barn snorungar på fiket, jag hoppas inte vi åker dit, men är det meningen så är det. Nattinatt!


Lära gå vagnen

Idag kom vagnen jag beställde här om dagen på nätet, en Brio "Lära gå vagn". Det var ingen match det där tyckte Signe, fort gick det och roligt verkade det vara. Det svåraste var nog för mig, det var jag som skruvade ihop den och att skruva när en liten tjej drar i mejseln är inte det lättaste med det blev en vagn tillslut.



Känns roligt, men i mitt mammahjärta drog hon iväg ett snäpp till. Min lillis blir stooor, snart kan hon väl allt själv ;)

Vi har haft besök av morbror Gunnar några dagar, trevligt och shit vad jag har skrattat. Vi har haft det väldans roligt. Tyvärr blev det inga bilder tagna. Jag har toktränat och det är så SKÖNT och det gör mig glad och full av liv. Fast nu är jag trött ska bara göra ett litet inlägg sen blir det nattning.

Å imorgon är det fredag. Å mamman ska ut i stockholmsnatten (kvällen åtminnstonne..) Jag och kompis Micke ska äntligen gå på bio, vi har snackat sen Signe tittade fram men det är väl först nu jag känner att det funkar och att jag kan dra hemifrån en kväll sådär.. Apropå det så sover hon nu i sin säng varje natt, vaknar 1 gång under natten och får då 2 dl välling i flaska och somnar sedan om. Det tar sig säger jag. Ni som har barn och det alltid har funkat på kan jag säga att hon fram till 7 månaders ålder ALLTID somnade vid mitt bröst (ja å ett tag till..) Vi har haft det nog så mysigt, men det känns faktiskt skönt att få ligga i sängen bara jag och Andreas också. Och att hon nu tar flaskan är också en sensation.. fy sjutton vad jag kämpade med att hon skulle ta napp där när hon var nyfödd och ett tag där från början när det gjorde som ondast på/i brösten och hon bara ville tutta på sin mamma, tutt-tutt-tutt :) Ingenting annat dög. Äkta vara, sa pappan och skrattade och jag pinade mig igenom den här tiden, med svidande och ibland blödande "juver". Men nu ska jag inte sitta här och klaga, nej för jag ska väl kanske leta reda på en vanlig Bh nån dag? Haha, hur kom jag på det nu? Jo just, tutt-tutt, juver.. ja amingsbh & sportbh varje dag kanske ska bytas mot en dag i snygg bh? Kanske göra mig lite flott i helgen? Få känna mig lite fin lixom.. ähh vi får se hur det blir med det. Det är ju onekligen väldigt skönt med urtvättade bomullsunderkläder och underställ hängande lite för långt nere på rumpen också för den delen :)

Nu ska jag inte yra mer utan bara lägga ut lite blåbilder från idag..



Nattinatt!


Ska man eller inte?

Jag prenumererar på tidningen, "Vi föräldrar" och nu har de sån här omslagstävling igen. Det känns lite sådär, alla vill ju ha med sina barn som de tycker är så fina. Det där har legat och hoppat upp lite nu som då.. undra om jag ska skicka in Signe? Hon tycker ju jag vore toppenfin som omslagsflicka.. eller skulle jag bli som den där morsan i Hollywoodfruar om jag skickade in bild? Eller är jag som den där mamman jag läste om i Aftonbladet som köpte fettsugning i julklapp till sitt barn och som förra året gav ungen bröstinplantat?? Hmm.. jag vet inte.

Jag funderar en stund till, men om.. så behöver man förstås en schysst bild. Å jag som aldrig blir nöjd, eller om det är Signe som alltid ledsnar på sin fotande morsa? Som idag..





sen går det lixom utför..



ja typ..



Fast ganska roligt har vi :)

I går kom jag på att jag skulle fota henne när hon var in action, jag vet inte om jag skrivit det men hon ÄLSKAR sin egen spegelbild och vi har endel spegelgarderobsdörrar. Om hon håller på att leka med något kan hon komma på att "ja just här borta vid spegeln är det en fin och roligt tjej.." Å då kryper hon dit fortare än fortast.
Det är bara det att jag kanske borde ha varit snabbare och haft renare dörrar, för dels är de som sagt inte superblanka + att de genast blir nerdregglade. Ni förstår snart varför.





Som sagt, hon är ganska så kär i den där tjejen i spegeln :)



Annars så hade jag en liten egen stund igår förmiddag. Andreas och lillfis gick ut själva på förmiddagspromenad. Jag ville följa men kom samtidigt på att jag kunde få testa att vara själv, snart ska jag ju börja jobba :(
Å vad gjorde jag då? På med Winnerbäck, högt! Lite plock o fix och sen satte jag igång med ett skorpbak!



Då det var skorpor var de inte rostade och torkade förrän på kvällen men de blev både fina och goda. Jag tänker alltid på min mormor Dagny när jag äter sånna, Andreas mamma gör också sånna men jag gjorde mina egna ur den rutiga "Sju sorters kakor"-kokboken.

När Andreas och Signe kom hem, blev det genast massa bus i huset vilket resulterade i att de senare även myste tillsammans i soffan.



Igår var det även babysim, det stod på kvittot när vi betalade att det skulle vara 7 lektioner, igår var 6e tillfället och vikarien delade ut betyg..hmm. Hon påstod att det bara skulle vara 6 tillfällen, men jag ska nog allt skriva till Vattenhuset och vara bitter. Inte bara för att det verkar vara klart även med 3e kursen utan fröken som var vikarie för vår ordinarie fröken som vi hade igår stod också och fikade medan vi och barnen badade. Dåligt tycker jag. Till på köpet så har det varit en massa repetioner och "nu verkar barnen trötta, så de ska få vila på mattorna" Det är inte för det jag betalar typ 200:- per halvtimme. Nej ursh, nu ska nog surhaggan JaG checka in för idag. Imorgon får vi besök av morbror Gunnar.

Vad tycker du? Ska jag skicka in en bild till omslagstävlingen?


Jag leker träd

Idag hade vi bestämt dejt med mammagruppen vi skulle ta en promenad till Västertorp och där leka, fika och mysa med våra små. Jag anmälde vår mammagrupp till Libero för att testa blöjor så dessa skulle också delas ut, det var gjort på nolltid men leken och fikat höll på några timmar. Vi höll till på butiken "Jag leker träd" en alldelses mysig liten barnbutik i Västertorps centrum. Hon som driver den har ordnat ett rum där man som grupp eller mamma kan slinka in och ta det lugnt och snacka lite. Vi tog en promenad hem också då alla barn börjat med tröttsången..så väl hemma var vi så rosiga om kinderna både jag och Signe. Det fina vädret som visade sig på förmiddagen när vi knallat dit hade förbytts till snöblåst. Pappan som har varit vaktledig idag höll på med maten så det var inte alls så tokigt att komma hem :)



Annars har veckan sprungit på, vi har promenerat många många kilometrar. Vi har varit till mitt jobb på möte och berättat hur jag tänker jobba, ingen sa emot så jag passade på att ta semester vecka 14 när jag ändå höll på. Vi ska till fjälls! Vi har varit på Öppna förskolan, vi har varit på gymet där PT Marit tog sig an mig med ett nytt upplägg med nya övningar vilket var SÅ roligt! Signe var superduktig och var skrattande glad medan jag tränade. Vädret har varit kallt och varmt, här om dagen lyste solen och det kändes som vår i luften. Men det gäller att förstå att vädret bara lurar oss.. det är ju faktiskt bara januari.. men ni ser ju själv.. ingen snö och solen kändes varm.



Bilden nedan är från förra helgen då det ändå fanns lite vita fjun på marken.



När vi skulle åka ned hit hem till Stockholm passade min syster på att skicka med oss min gamla röda fina potta. Pottan är numer en väldigt rolig grej inne på toaletten. Vi sätter henne där ibland och hon vill gärna dit och sitta själv också ibland, fast mest är det väl roligt att slänga iväg den..



Nu på middagen idag när jag matat henne så jag visste att hon fått i sig fick hon äta själv upp det sista. Det blev endel kladd men det var hemskt gott.. fast skeden den bojkottade hon.









Kletig och fräsch som få backade jag ut stolen och..



Oj där fanns endel mat.. men jag såg nog att lite även hamnade i magen.

Det slutade med ett bad, härligt och livat!



Återigen skriver jag att vi vill ha ett badkar..

Efter badet kom en söt liten goding fram, en pyjamas på och lite bus. Nu är kvällsgröten slut och flickebarnet sover sött i sin säng. Mamman ska skriva klart och sätta sig vid TVn det är ju "På spåret" strax.

Trevlig helg!


Tofsmes? Nej..PippiTuff!

ÅÅÅ vad det är skönt att vara hemma, hemma hos oss på vår gata i stan. Det är roligt att vara borta och hälsa på men det är fasiken så skönt att komma hem, vara som man är, gå som man vill och fixa, trixa och dona.

Vi har softat och promenerat och haft besök av Henke & Jennie med litenbäbismage. Fredrik har varit och sovit över i övernattningsrummet och vi har varit och badat och vi har varit till tant Birgitta på BVC. "Ni har en jättefin aktiv flicka full med liv". Nog är hon fin men nog har hon rätt svårt att ta det lugnt. Sitta still är inte Signes melodi. Fast tänk vad ledsen man hade varit om man fått ett barn som inte kunde röra sig. Så ja, mamman och pappan är glad över SignemyroribrallanNord. Hon gör våra dagar, vi är inte alltid överrens om vad som är rätt och fel men allt ska väl upptäckas och testas och när mamman säger NEJ ser hon så rolig ut så oftast så skrattar hon åt mig. Å då gäller det att hålla sig, för när man är liten ska man lära sig att NEJ betyder nej och är inget man ska skratta åt. ..tycker jag. Vi har väl kommit så långt eller hur man ser det att hon nu kryper fram till eluttaget och tittar på det, tittar på den förälder som är närmst, stirrar då på eluttaget och stirrar lite till och sen kanske hon inte alltid ska försöka pilla där. Hmm.. vi får väl se hur det går med uppfostran av henne.

Vi har även installerat den nya bilstolen, det slutade med att Signe nu sitter i baksätet. Vi har än så länge gjort en resa och det gick bra. Det var igår påväg till badet. På hemresan somnade hon som alltid och dit sjöng vi och pratade med varann så jag hoppas det ska funka att ha henne där i baksätet.

Vi håller för fullt på att få henne att somna och ligga i sin fina lila spjälsäng. Det går sådär, ibland hur bra som helst. Ibland lite sämre men men.. det är väl såhär det blir när man myst tillsammans brevid mamman och tuttat hejvilt som man vill i 7 månader. Jag skulle nog inte orka resa mig över 60 gånger för att sen bli nedlagd och börja om proceduren gång på gång. Fast det gör hon den starka lilla Signe från Stockholm. Bara hon inte gråter så går det bra tycker jag, för då sätter mammahjärtat igång och då är det gaaaanska svårt att inte ta upp och ge henne bröstet. Vad gäller sovningen annars så är det nästan alltid bara 2 svängar hon vaknar under natten nu, en gång runt 00.30 och sedan vid 04. Så ja, liten tjej växer och blir stor.



Annars så går dagarna, jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att de skulle springa fram i detta tempo. Vi kliver upp, äter, promenerar och leker och sen är det väl mer eller mindre kväll.



Vadan denna dagens rubrik? Jo idag hade vi tofs premiär.. tussinuss mammas gull :)



Vi kanske inte var överrens om att det var sådär jättekul med toffsar men vi hade det en sväng..



Men sen skulle de väck!



Och vill man så går det, ohps! Borta!



Idag har jag även varit förbi på Polarn o Pyret och shoppat. De hade rea and I Like it! Nu är vi rustade för bus och utelek våren/sommarn 2012.

Tack för idag, tror inte det var nåt annat såhär viktigt att skriva idag. Haha, see you!

Nytt år o hemma igen

Det här kommer bli ett inlägg med massor av bilder, eller ännu ett kanske jag borde skriva. Men det blir gärna så, dokumentation och bilder därtill..

Igår tisdag packade vi bilen för färden hemåt. Men innan vi begav oss mot storstan så passade vi på att dra ut på sjön för lite fiske och sen kan man ju inte vara i Norrland en vinter utan att ha åkt lite skoter. Å hur skulle det gå om inte Signe fått åka nån sin första vinter? Mosters Bengt tog med Stockholmarna ut på en naturupplevelse :)



Signe somnade..



och sov en stund, jag bäddade ner henne bak i skoterlådan, om ni tror hon har lite kläder på sig så är det fel.. hon har massor under overollen. Till och med nya stickade strumpor som moster Lena fixade på ett par dagar när jag kom på att vi behövde..



Men nappen av fiskarna uteblev, eller fångsten kanske jag ska säga för jag hörde att pojkarna hade känningar och jag såg en öring och några mört, men de fick stanna kvar i det mörka kalla vattnet.



Det var roligt att vara ute i Norrlandskogen tyckte Signe. Å fint var det..





Sen hann vi leka med Loke och Lilja med föräldrar innan vi stoppade magen full och begav oss söderut. Det är så kul att se att lillSigne faktiskt nu är med i matchen när de sätter igång, hon kanske förstör mest, men hon är med iallafall..



Gammelmosters gofisar :)  Det ser ut som de är ute i gröna skogen, men det är syrrans fototapet i bakgrunden.




Innan dess hann vi förstås med nyårsafton hemma hos Karin och David med barn. Det var trevligt som alltid och vi åt massor, David stod för kockandet. Han är grym! David och Andreas kanske borde öppna en restaurang?







Soppan var hur god som helst, det vattnas i munnen när jag tänker på den. Köttet med den goda såsen också.. Nu kurrar det i magen. Den här julen har jag stoppat in alltför mycket gott i kakhålet, det känns som jag har fått en badring runt om lixom, huh! Dags för lite träning tack!

Vi hann runt till Micke o Linda också, vi har nog fikat, ätit och druckit i de flesta gårdarna i Ånge under de här dagarna. Jag tänkte få en bild på Signe och Lukas, men Signe har myror i baken så det gick inte nåt vidare men Lukas han skötte sig fint. GoKlimp!



Vad ska jag mer dokumentera den här gången, det har varit fartfyllda dagar och när man ska minnas i denna sena timme så blir det lätt lite grötigt i huvudet.

Jo måste lägga in en tjusig bild på farmor och Signisen. Vi hade en liten fest med Andreas kusinbarn från Härnösand. Typiskt nog så var inte kameran med under själva festen, bara innan och då blev resultatet bilden nedan.



Idag har vi varit och köpt en bilstol till lillfisisen, det var inte det lättaste. Det finns ju endel att välja mellan, sen ska säkerheten komma först, sen vill jag gärna se när jag kör också. Signe sitter ju i framsätet och med en gigantisk stol så ser inte jag allt jag bör se, så ja det blev en liten kompromiss. Vill inte gärna köra över nån som hoppar fram snabbt i sidan. Men jag hoppas det blev bra.

Sen har vi varit hemma och packat upp alla saker och busat. Alla tycker att deras barn är det finaste och så även jag. Så här kommer 2 bilder på min finaste skatt, idag som en liten björn.



På återseende!

 

RSS 2.0