God fortsättning sa Dagmar

Nu har själva julen passerat och det gick fort. Vi har rest Ånge Kommun runt och hälsat på och fikat och öppnat paket. Men vi har sån tur att få vara uppe i norr några dagar till. På juldagsnatten var det världens oväder. Stormen Dagmar kom och överrumplade oss människor. Vi vaknade mitt i natten allt var mörkt och så är det fortfarande på många ställen runt om. Vi var uppe hos syrran i skogen och fick starta elverk och laga mat på gasolspis, sånt campingkök. Vuxna karlarna fick ta med sig motorsågen för att röja väg så vi kom ut till andra befolkade byar. Vilket kaos. Helt plötsligt blir den lilla människan osäker och utslagen när stora jorden bestämmer sig för att ge igen allt ont som vi ger den varje dag och minut. Djup blev det där men jag tror att det är så.

Kvällen innan julafton klädde farfar och Signe granen.





På julaftonsmorgonen blev det fika på sängen och paketöppning. Mysigt värre. Sen promenerade vi till kyrkan och tände ljus. Kvällen innan hade vi även varit till min mammas grav. Det blir så fint när man får tända ljus och tänka en tanke eller två.

Sen blev det pulkaåkning, det var både roligt och lite läskigt tyckte hon den lilla som gjorde det för första gången.



Sedan gick vi in och tog ett varmt och mysigt bad. Jag har sagt det förr men när vi flyttar, nångång så ska vi ha ett stort badkar där vi alla kan plaska och busa :) Sen gjorde vi oss fina, kollade på Kalle Ankas jul och inväntade tomten.



Det är slöa dagar som sagt, men vi tar morgonpromenader, eller bör vi kalla det förmiddagspromenader? Vi är inte direkt den mest morgonpigga familjen..



Vi har varit och lekt med Signes små"kusiner" Loke och Lija. Det är så roligt men man blir trött av allt skoj. När vi var uppe hos syrran, somnade Signe medan jag bäddade spjälsängen, hann inte ens få någon kvällsgröt. Men är det roligt så är det :)



Som sagt annars så slöar vi, hälsar på i gårdarna och tar det lugnt. Signe busar och charmar de flesta i sin närhet och mammahjärtat klappar så det förslår.. Det går fort. Hon är inte liten nollställd bäbis längre, nej nu är det fullt ös. Sitta, skratta, krypa, titta, pilla på ALLT och skratta igen och skynda vidare till nästa tillhåll för upptäkt av förbjudna saker när mamman säger, Nej Signe. Men det är väl som i den där barnsången..
"Valpen min tycker om att ha skoj, man får ha tålamod oj oj oj, när en strumpa är försvunnen, då har valpen den i munnen. Men det gör, men det gör ingenting...." 



Nu hör jag att pappan har matat klart lillfisisen och vi ska bege oss mot centralare delar av kommunen. Vi ses och hörs!

God fortsättning och STOR vinterkram från oss!




Tomtenissan Signe

Godkväll! Nu är det dan före dan före dopparda`n.. visst blir det så? Eller räknar jag galet? I vilket fall som helst så är det inte så långt bort. Har försökt att packa ikväll. Men det går sådär, jag tror som alltid att det inte finns något i Norrland, måste shoppa blöjor, tvättlappar och Signes favoritgröt så jag vet att det blir rätt för tänk om det inte skulle bli riktigt som det ska vara? 

Sen har jag fixat försäkringskassan, så jag får någon slant framöver våren.. och insåg i samma stund att något verkar galet. Det ser inte ut som om jag får några pengar den här månaden när jag loggar in, lysande :( Jag måste ringa dem imorgon och det brukar ju vara lätt att komma fram till just den enheten har jag hört talas om.. Suck! Ja annars får man väl leva på sina sparpengar, fast jag har ju kopia på att jag ansökt för 3 månader sen. Känns bara trist jag har ingen lust att strula med dem, jag vill ju dra till Norrland! Till snön, mina nära och julen. 

I morse var det dags för en fotosession ute på balkongen, jag klädde på min lilla Tomtenissa och så började det blixtra, men det var som oftast inte alls kul att ens kolla på mig och kameran. Hon borde förstå att när kameran dyker upp ska man le, skratta och vara glad samt titta in i kameran. Men ack nej, så lätt ska det inte vara.. Snorig är Nissan också, men det får man bortse ifrån, jag torkar och torkar men det rinner fortare än jag hinner vara framme med näsduken. Det gick ungefär såhär..



Lagom glad eller hur?



Sen drog hon också..



Ja det är inte lätt att vara mammapapparazzifotograf alla dagar..

Idag har vi annars varit till bästaste Frissan Maria, jag blev blond. Ni som inte sett mig på ett tag kan jag säga att jag varit något mörkare ett tag men nu fick det vara nog. Jag känner mig finast ljus, så, så fick det bli. Promenerade runt och kollade skyltfönster så Signe fick sova innan jag tog bussen över Västerbron, den är inte så kul att vandra över, det blåser alltid. Så vi fuskade och tog bussen. Tack SL för att man får åka buss gratis när man har barnvagn. Det är guld värt och jag utnyttjar det, tunnelbana får man betala så den har jag nästan bojkottat snål som jag är.

I soffan ligger det ett berg med klappar, det ser så fint ut. Jag önskar att vi hade en gran att lägga dem under. Var (är) väldigt sugen på att köpa en för att ha på balkongen. En riktig som vi kunde pynta och sätta ljus i, men pappan i huset sa nej och ja, 650:- kanske är lite i dyraste laget när man inte ens ska vara hemma.. men en utegran har man ju kvar längre än till januari, eller hur? Klart jag vill åka hem till familjen och de vi älskar i Norrland för att fira jul, men rätt vad det är vill jag vara hemma hos oss, fast det skulle bli ganska tomt.. jag skulle sakna alla, på julen vill jag fira med de jag tycker om och det ska vara lite folk och lite rörigt och massa god mat. I år har jag inte ens bakat lussekatter eller nåt.. Ursh! Det är bedrövligt rent ut sagt!! Jag lovar att bli en bättre husmor, mamma och sambo nästa år! Tur att Andreas bakade pepparkakor när vi var på Teneriffa så det har luktat lite mys (det gör det när man öppnar kakburken iallafall) Han spanade recept men det slutade med att han hittade på ett med egen tutch och variant. Gott blev det!

Något annat av värde jag ska skriva idag? Haha, nej jag ska väl natta mig så jag orkar köra bilen upp till Norrland imorgon. Men innan vi drar ska jag fixa Rockyroads och träffa Sofia.

Då jag inte vet när jag skriver nästa gång eftersom vi inte ska vara hemma så tänkte jag lägga upp några fler kort. Det är sen vi knäppte till julkorten. Och med det passar jag således på att önska:

GOD KUL JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

Vi lär höras men om inte så har jag iallafall sagt det. Kram och hej!





På nyår är det 9 år sen jag träffade min Prins, tänk vad det kunde resultera i när vi gjorde barn?
En liten Pepparkaksflicka så söt som få? 


IKEA och julbord

Några dagar har passerat, jag har varit matt och haft feber. Var lite kinkig men sov bort en dag med Signe i sängen och vaknade idag kry. Hoppas det så förblir :) För nu börjar det dra i jultarmen. Det är ju så mysigt! Hoppas Hoppas att Tomten kommer till Erikslund!!

Igår var det söndag och babysim. Så fort badväskan kommer fram och Signe ser den så kan vill hon inte släppa den med blicken eller handen. Bandet mellan dem blir starkare och starkare.. Lilla fröken bad är allt annat än en badkruka!



Sen är hon stolt ståtjej också, att få stå och hänga i köket, det är ganska roligt det. Men rätt vad det är släpper hon och DuNs ner på rumpan!



Idag har vi lekt med Micke, vi har åkt runt och spanat in julen och jag bestämde att en resa till Ikea skulle bli perfekt. Det resulterade i att det blev JULBORD med lax och tillhörande mums till lunch. Inte för att vi intog vin och snaps.. men tänk de som det gör på Ikea. Haha, rent av komiskt. Eller tokigt? Det var jag, Signe och pensionärerna. Signe tog all uppmärksamhet och käkade först upp sin mat och sen även massa julbordsbröd..



Nu måste mamman slå in klappar.. för julen står för dörren som sagt and I LOVE IT!!

Julkrubban

Tjenamors! Idag har vi nästan kommit in i gängorna igen. Allt börjar återfå sina rutiner. Vi kollade in julkalendern imorse, somnade en sväng efteråt. Käkade frukost och vandrade ut för att spana av omgivningarna dvs. få Signe att sova ute i friska luften & ge mamman en promenad. Vi hamnade i Årsta efter lite kringelkrokar och vad hittade jag på torget, jo en stor och tjusig julkrubba.



Signe sov dock så därav har jag rullat in vagnen, men visst hade det varit roligt om hon varit vaken och jag satt henne just i krubban där bland djuren? Jag tyckte det var roligt, men min humor har ju aldrig varit den bästa, sägs det..

Igår gjorde jag och Signe rotmos till middag, pappan hade redan kokat lammet till. Jag lekte lite med kameran samtidigt som jag tänkte att det var dags att introducera barnet genast med det samma.. Må hon bli lika händig som sin pappa i köket!



Lite skeptisk på kålroten kan tänkas..

Men sedan behövdes en kastrull..



Det blev gott och pappan tyckte vi hade varit så duktiga. Signe hade nog saknat Andreas för han var jättekul att vara med när han kom hem från jobbet..



Annars har vi öppnat paket, det var endel att ta igen för GoPruppen efter en vecka..



Jag har börjat att försöka planera inför nån julshopping som måste ta fart och det snarast! Men imorgon ska vi hälsa på en gammal kollega, Annika och snacka järnet. Annika fick barn i mars 2010 och började jobba nu i höst och nu har ju jag inte varit där så vi har endel att prata ikapp. Annika och jag körde tillsammans förr i världen, innan vi gick vidare inom företaget båda två. Till Annika kommer även Maria, hoppas jag. Även hon jobbade där på bygget för många år sen. Hade även en träningstid på programmet men avbokade den då Signe blivit snorig i näsan och snorigt barn vill och kan jag inte lämna in på minisats.

Undra om jag lägger upp för mycket bilder? Fast jag tycker ju att det är skoj.. Apropå bilder har jag kommit på vad jag önskar mig av prinsen i julklapp. En fotokurs för föräldralediga på Fotografiska. Hörde en pappa som snackade om att han gick den nu och det lät mycket intressant. Tänk om det skulle bli nån klass på bilderna framöver?

Ursh vad mörkt det är ute.. det regnar också. Det blir mörkt så tidigt, lite snö skulle förstås göra min närhet lite ljusare. De senaste åren har det varit snö vid den här tiden om jag inte är helt ute och cyklar. Men det var hade nog varit lite kyligt i natt som var, för attans vad halt det var ute när vi var på promenaden tidigare.. Undra om jag ska tanta till mig och ta fram dubbarna? För jag vill då inte ramla och tappa vagnen.. nej fy vilken tanke!

Nu är det nattidags på den gröna gatan.. tjing så länge!

Mamma, pappa & barn återförenade

Japp, nu är vi hemma igen. Att resa är bland det bästa jag vet, jag ska aldrig sluta resa och upptäcka nya platser. Det är härligt och spännande och man inser och uppskattar det man har hemmavid när man kommer tillbaka hem. Att resa med lillSigne har inte medfört ett dugg problem. Vi har haft en mysig mamma-barn vecka. Det var dock en viktig del som saknades och det var pappan, men det kan vara bra och längta lite också :) Å vi har ju haft med oss våra kompisar Jannice och Juva.



Dessvärre åkte de på en magsjukesväng men de var snart på benen igen och undertiden rymde jag och Signe iväg själv på egna upptåg om dagarna. Hotellet var jättefint och lägenheten som vi hade var bra och hade en enorm balkong där vi alla trivdes hur bra som helst.



Och jag inser nu att attans vad jag knäpper bilder nu för tiden.. på.. Signe. Det är nästan bara bilder på henne, men är man stolt mamma så är man. Jag kommer att lägga in endel här i inlägget faktiskt, jag kan bara inte låta bli.



Vad finns det annars att berätta om resan, ja en hel del säkert men jag är för trött för att börja rabbla och dokumentera det nu. Kanske kommer det lite glimtar sådär allt eftersom. Vi får se?

Det har varit skönt och varmt fast ingen hetta och gassande sol, men det har varit toppen för barnen. Det har varit tidiga morgnar, 06.30 lokal tid och likaså tidig kväll senast 22.30 tror jag att jag släckte nattlampan nån kväll. Jag har läst boken "Varför gråter inte Emma" den om Arbogamamman som miste sina 2 barn när de mördades, så ja endel tårar har jag också gråtit på Teneriffa.



Egentid deluxe, Gokaffe på en uteservering med en sovande bäbis i vagnen :)

Roligt var också att Signe och Juva hittade varandra under resans gång. Först var de väl inte så intresserade men efter ett tag kunde den ena ropa något till den andra som svarade, ja också var de igång. De letade nyfiket efter sin kompis om den ena varit iväg en sväng, gullisarna..



Mamma och Signisen på restaurang:




Signe badis i UV-dräkt:



Signe och mamma upptäcker en lekpark på strandpromenaden:



Mamman fotar sin fina bäbis:



Signe smakar på bitringen, för det är så skönt.. men ingen tand ännu:



Jag sa ju att det var många bilder.. men vill man inte följa oss så behöver man inte. Jag vill och då blir det så..



Men nu ska jag ge mig för idag och hoppa bums i säng. Jag är trött och det är sent. Jag har inte ens fått upp hela packningen än heller så jag hoppas det fixar sig imorgon. Tvätten är åtminnstonne avklarad, check! Känns som den här semesterveckan gick så fort, så fort.. men nu är det bara att köra på. För min syster informerade mig idag att det är julafton nästa vecka. Puuh! Jag trodde det var veckan efter.. haha. Förvirrad som vanligt.

Dags att avsluta som sagt och jag ger er bara en till bild idag. Den talar sitt tydliga språk. Godnatt!!




Nu drar vi snart..

Har varit ute på en liten promenad, Signe sover på balkongen och jag tar mig en kopp kaffe och en chokladbit. Den där bikiniformen hinner jag ändå inte få till :)

Ska packa, hörde att min resekompis Jante hade fått ihop till mycket grejer.. vi får väl se hur det här slutar. Stor resväska har jag införskaffat iallafall. Imorgon bitti far vi och kommer hem på kvällen den 13e. Signe blir 7 månader imorgon. Tiden springer och ja nu ska jag lämna er en stund för att få till det här med packningen. Vi hörs och ses!

Vi ska till det här stället här nedanför, ja så ni vet om ni kommer förbi, vars vi är någonstans.


Glada Barn

Mingel, pingel i advent, massa mys och ljus vi tänt.

Nu var det några dagar sen vi gjorde oss hörda. Allt flyter på. Vi har grejsat och donat. Julkalendern från moster Lena sitter på väggen. Tänk att det skulle dröja över 3 år innan vi gjorde ett hål i väggen i lyan. Vi har lixom gruvat oss lite, när allt är nytt och det inte finns ett enda hål eller krok någonstans så vill man att det ska bli rätt och rakt.. det blev det kanske inte, rakt alltså men kalendern skulle upp så var det bara. Nu har jag bara fäst de lätta och små paketen av naturliga skäl. Men roligt är det..



Vi har det lite livat på kvällarna, efter nattning sover Signe kanske en timme sedan är hon pigg som attan så vi har börjat ställa klockan på morgonen för att hon ska vara mer trött på kvällarna. Jag kan erkänna att vi har varit sega innan på morgonen, väldigt sega enligt andra föräldrar och barn i vår närhet. Men jag har inte känt att jag ska vara tvungen att väcka henne. Men nu, innan vi började med väckning (igår 1a december) så kunde Signe sova till typ halv 10 åtminnstonne. Vilket gjorde det stressigt som attan då vi har träning i Sickla vid 11, de dagar jag har dejt med PT M, men det har vi fixat. Men nu är det nya tider som sagt. Vi har börjat att stiga upp för att kolla på julkalendern på tvn. Okej, Signe kanske inte har någon behållning i just det men det känns som något att göra i arla morgonstund.

Igår började vi och det var mysigt att vara nakenfis och titta på tv i mörkret.



Efter tv-kalendern var det dags för vår egen, den Lena gjort. Paket nummer 1.



Idag var det samma visa och paket nummer 2.



Det är inte alltid så lätt att öppna paket innan man lärt sig, men det går och inslagningspapper är faktiskt gott om man heter Maj Stella Signe. Idag var det ett jättefint påslakan med tomtar som mostern hade broderat "Signe" på. Kolla in tjejens ögon nedan, det var himla fina tomtar :)



Igår kväll anlände finbesök av kompis Eva från Italien. Jag som varit lite EGO-sjuk i slutet fick chans att möta upp henne på stan och jag var ute i ett par timmar. Det hade visst varit lite jobbigt hemma men när jag kom hem hade hon, gofisen somnat. Andreas la ned henne i spjälsängen och hon sov där till klockan 1. Perfekt och jädrar vilken plats jag kunde sova på och i min favoritställning kunde jag ligga också, som ett kryss X. Underbart! Men även de dagar jag inte får ligga som ett X så gör det inte hela världen bara min finaste har det bra och får ligga som hon vill och det är oftast nära/på/vid mamma. Så är det bara, men någon vacker dag så gör hon nog inte det och då kanske det rent av är så jag saknar det..



Idag tog vi med oss Eva på en redig sväng, vi vandrade runt på söder. Vi hade målet inställda på ett cafè jag hört talas om. Cafè Glada Barn. Vi hittade det tillslut och det var hur bra som helst. Ett sånt som jag själv drömmer om att starta någon gång. Men innan vi kommit dit tog vi en sväng förbi uppe på Fjällgatan. Där jag och prinsen förlovade oss en kall februarikväll för snart 5 år sedan. Men idag var det jag, Signe och Eva som hade en liten fotosession där.



Sen hittade vi fiket



Och beställde in lunch till oss alla, de hade morotspurè på småbarnsmenyn för dagen. Hemlagat och ekologiskt, såklart! Helt underbart, 15:- roligt att beställa in mat även åt lillfia. Jag hade som alltid lunch med till henne men härliga ställen ska gynnas! Det fanns stor lekhörna och gott om plats för vagnar, skötbord och sånt som uppskattas :)





Annars är det här med krypningen som gör Signe mest gring när hon är på golvet, men jag tror inte alls det är långt borta. Hon kommer upp, och skjuter ifrån och kommer frammåt. Men Hon har inte fått till det här med armar och ben samtidigt.. fast snart så. Det är bara lite halt här hemma på golven vilket gör henne om än mer frustrerad. Kanske borde vi införskaffa nån matta. Jag tänkte i mitt stilla sinne för nån vecka sen att jag lägger ut fårfällen. Men njae, det räcker inte till.. Bara man vänder ryggen till så är Signe i någon annan del av rummet.

Nu kom jag på att det kanske inte alls var så bra att lägga upp alla de där bilderna ovan, tänk om nån Snuskpelle får för sig.. Nä, fy! Men jag låter de ligga kvar och hoppas att så inte blir fallet.

Nu ska jag krama om Prinsen bara för att jag kan. Imorgon ska han på julbord och snart åker ju jag och Signe bort ifrån honom några dagar.. Trist att han blir kvar hemma, men någon måste jobba. Och vi ska ju faktiskt på en tjejresa :)

Godnatt!


RSS 2.0