No bake cheesecake
No bake cheescake
Ingredienser
Oreobotten:
1.5 hg Oreo
75 g Smör
Cheesecakefyllning:
3 hg Färskost Naturell
2.5 hg Ricottaost
1.8 dl Strösocker
3 dl Vispgrädde
2 tsk Vanilj- & Vanillinsocker
Dekoration
50 g Mörk Blockchoklad
2 hg Jordgubbar Färska (fast jag hade tog ju hallon..)
Gör så här:
Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.
Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara kanten på en springform, 18-24 cm i diameter, och tryck ut degen i ett jämnt lager (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög). Låt stå i kylen i 20 min.
Vispa ihop philadelphia, ricotta, socker, grädde och vaniljsocker till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla. Häll smeten över oreobottnen.
Bryt chokladen i bitar och smält den i en kastrull eller i mikro. Låt svalna något. Ringla chokladen över cheesecaken. Dra försiktigt med en sked för att fördela chokladen jämnt och i ett fint mönster över hela tårtan.
Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6-8 timmar. Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering. Dekorera med dina favoritbär och pudra gärna över lite florsocker.