No bake cheesecake

No bake cheescake

 

Ingredienser
Oreobotten:
1.5 hg Oreo
75 g Smör

Cheesecakefyllning:
3 hg Färskost Naturell
2.5 hg Ricottaost
1.8 dl Strösocker
3 dl Vispgrädde
2 tsk Vanilj- & Vanillinsocker

Dekoration
50 g Mörk Blockchoklad
2 hg Jordgubbar Färska (fast jag hade tog ju hallon..)

Gör så här:
Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.

Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara kanten på en springform, 18-24 cm i diameter, och tryck ut degen i ett jämnt lager (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög). Låt stå i kylen i 20 min.

Vispa ihop philadelphia, ricotta, socker, grädde och vaniljsocker till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla. Häll smeten över oreobottnen.

Bryt chokladen i bitar och smält den i en kastrull eller i mikro. Låt svalna något. Ringla chokladen över cheesecaken. Dra försiktigt med en sked för att fördela chokladen jämnt och i ett fint mönster över hela tårtan.

Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6-8 timmar. Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering. Dekorera med dina favoritbär och pudra gärna över lite florsocker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0