Havrekakor med choklad

Här kommer kakorna jag gjorde igår. Gottit :) Tyvärr får ni ingen bild, då de redan är slut.. haha nej jag skojja bara. Jag har inte fotat dem bara. Men ni får tänka er typ sånna hära "stora, tjocka o sega rackare"

Stora sega kakor med rejäl chokladsmak som gör succè vid fikabordet.

Ca: 35 st

Ingredienser:

200 g rumsvarmt smör
4 1/2 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
6 1/2 dl havregryn
100 g mörk choklad, 70 % kakao

Garnering
75 g vit choklad


1. Sätt ugnen på 225°. Blanda smöret med de två sockersorterna och vaniljsockret.
Vispa äggen lätt och blanda ner i smeten.
2. Blanda mjölet med salt, bakpulver och havregryn och vänd ner.
Grovhacka chokladen och blanda snabbt in den i smeten.
3. Rulla smeten till 35 bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna
sväller till dubbel storlek i ugnen. Ge varje boll ett lätt tryck, men inte för mycket.
Grädda i 8 minuter och låt sedan svalna på plåten, under en duk.
4. Smält den vita chokladen i vattenbad och ringla eller spritsa över kakorna.
Förvara i tättslutande burk


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0